Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Czy nie zapóżno by się uczyć PHP?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Abraham07
Witam
Mam 27 lat. Mam mały bardzo portal ogłoszeniowy ogLLo.pl . Często chciałbym dokonywać tam zmian. Jednak często trudno znaleźć osoba która ma czas by się tym zajmować.
Pomyślałem że może sam się naucze programowania, mimo że nie mam o tym zielonego pojęcia? Co o tym sądzcie?

Od czego zacząć? Co poradzcie? Najlepiej jakby odpowiedzili mi ludzie co robią to na codzien od. min 5 lat
blooregard
Cytat
Najlepiej jakby odpowiedzili mi ludzie co robią to na codzien od. min 5 lat

To ja Ci nie odpowiem, bo dopiero od 3 lat zajmuję się PHP.
Programowaniem ogólnie od 12 roku życia.

No, ale skoro wedlug Ciebie takich rad mogą udzielać tylko Ci, co minimum pięć lat, to ok...
Pewnie wiesz lepiej.
frytek92
Myśle ze nie kiedyś gdzieś czytałem ze autor Blipa nauczył się programować w wieku 36 lat na początek polecam ci książkę : "PHP5, Apache i MySQL. Od podstaw" w bardzo fajny sposób uczy podstaw przez najlepsza metodę jaka jest niewątpliwie praktyka. A żeby się nauczyć to musisz coś robić np daj sobie cel napisze prosty system news-ów to odrazu załapiesz podstawy MySql i PHP potem będziesz dodawał elementy i tak się będziesz uczył krok po kroczku smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.