Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java] Gdy JS ON -> display: block ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
.Wojtek
Witam

Coś tym razem długo nie mogę znaleźć potrzebnej dla mnie informacji, dlatego chciałbym Was poprosić o pomoc.

Zrobiłem sobie dwa menu: jedno ma działać, gdy JS jest włączone w przeglądarce (wykorzystuje JS), a drugie ma działać, gdy JS u przeglądającego stronę, jest wyłączone (wykorzystuje tylko CSS).

Drugi przypadek rozwiązałem wpisaniem kodu menu w tagi <noscript></noscript>, jednak jak wyświetlić kod HTML, gdy JS jest włączony u klienta? Może html wkelić do diva, ustawić mu styl css display: none, a włączony JS przestawiłby ten styl na display: block? A może poniższe rozwiązanie jest lepsze? (kod głupio się pisze ale przynajmniej nie trzeba tego kodu ściągać w nieskończoność).

1. <script>
  2. str = '<table border="1">';
  3. str += '<tr><td>';
  4. str += '123';
  5. str += '</td></tr>';
  6. str += '</table>';
  7. </script>
  8.  
  9. document.write(str);
  10. </script>
  11.  
  12. <table border="1">
  13. <tr><td>
  14. 123
  15. </td></tr>
  16. </table>

Pozdrawiam guitar.gif
kipero
Lepszym rozwiązaniem jest wg mnie stworzenie diva z menu stworzonym z użyciem JS i domyślne jego schowanie, a w przypadku gdy JS jest włączony uaktywnienie go. Nie ma sensu bawić się we wpisywanie kodu do zmiennej.
nmts
  1. <style>div { display:none;}</style>
  2. MENU 1
  3. <div>
  4. MENU 2
  5. </div>

Może tak? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.