Mam taki problem, muszę skopiować bazę z pliku XML do bazy MySQL. Próbowałem najpierw z SimpleXML, jednak wyskakiwał mi jakiś błąd CGI i przeczytałem w internecie, że SimpleXML nie wyrabia z większymi plikami dlatego spróbowałem to zrobić z XMLReader. Niestety wyskakuje mi teraz taki o to błąd:
Fatal error: Out of memory (allocated 77070336) (tried to allocate 40 bytes) in /baza.php on line 18
Zmieniałem nawet w php.ini ustawienia pamięci do 300MB ale to nic nie pomogło. Skrypt jest wykonywany na serwerze w home.pl. Co mogę zrobić? Bardzo proszę o pomoc

O to mój kod PHP:
else: endif; function xml2assoc(&$xml){ $assoc = NULL; $n = 0; while($xml->read()){ if($xml->nodeType == XMLReader::END_ELEMENT) break; if($xml->nodeType == XMLReader::ELEMENT and !$xml->isEmptyElement){ $assoc[$n]['name'] = $xml->name; if($xml->hasAttributes) while($xml->moveToNextAttribute()) $assoc[$n]['atr'][$xml->name] = $xml->value; $assoc[$n]['val'] = xml2assoc($xml); $n++; } else if($xml->isEmptyElement){ $assoc[$n]['name'] = $xml->name; if($xml->hasAttributes) while($xml->moveToNextAttribute()) $assoc[$n]['atr'][$xml->name] = $xml->value; $assoc[$n]['val'] = ""; $n++; } else if($xml->nodeType == XMLReader::TEXT) $assoc = $xml->value; } return $assoc; } $xml = new XMLReader(); $xml->open('baza.xml'); $ksiazki = xml2assoc($xml); $xml->close(); for ($i=0;$i<$n; $i++) { }
Jak widać nie próbowałem jeszcze robić zapytania do MySQl bo skrypt mi się wywala przy zwykłym echo... bardzo proszę o wszelka pomoc