Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam gotowego systemu dodawania newsów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DonMuha
Witam. Szukam gotowca skryptu dodawania newsów. Chciałbym aby był "BARDZO ale to BARDZO" łatwy. I chcę aby odrazu uzupełniała się data, w której się napisze news oraz żeby z każdym nowym newsem id było większe o jeden. Czyli, że jeden news jest, posiada on ID 1 a gdy się zrobi nowy będzie ten nowy z ID 2. Z góry dziękuję.
sll
Kod
http://cutephp.com/
DonMuha
Chyba zapomniałem napisać, że pod MySql ;D
modern-web
Po...

1. Gotowca nikt Ci na tym forum nie da. Możemy co najwyżej pomóc Ci to zrozumieć i Cię nakierować.
2. Poszukaj w www.google.pl pod hasłem "Prosty system dodawania newsów".
3. System newsów to tzw. CMS - za darmo nikt Ci go nie zrobi, bo łatwa robota to to nie jest ;P
4. Jeśli nie chce Ci się szukać zerknij na Joomla lub WordPress smile.gif Oczywiście edycja tych CMS-ów jest o wiele bardziej skomplikowana.
5. CMS działa tylko z użyciem bazy danych smile.gif Chyba, że chcesz taki "gówniany" co przechowuje treść w plikach .txt - ale to już jest na serio śmieć haha.gif

Pozdrawiam winksmiley.jpg

P.S.
Mam nadzieję, że pomogłem ;D
DonMuha
Znalazłem takie coś:
  1. <?
  2. $title=strip_tags($_POST['title']);
  3. $text=strip_tags($_POST['text']);
  4. $date=date();
  5.  
  6. if(!empty($title) and !empty($text)) {
  7. $zapytanie=mysql_query("INSERT INTO `news` (title,text,date)
  8. VALUES ('".$title."','".$text."','".$date."')") or die(mysql_error()); // tabele i pola zedytuj
  9.  
  10. if($zapytanie==true) {
  11. echo 'Dodano news';
  12. } else {
  13. echo 'Błąd przy dodawaniu newsa';
  14. }
  15. }
  16.  
  17.  
  18. ?>
oraz mam
  1. <?php
  2. $main_content .= '<h2>Dodawanie newsa:</h2>
  3.  
  4. <form action="dodaj1.php" method=post>
  5.  
  6. Tytuł: <input type="text" name="title">
  7.  
  8. <br/><br/>Tekst: </br><textarea name="text" rows="20" cols="50"></textarea>
  9.  
  10. <br/><br/><input type="submit" value="Dodaj"></form>';
  11. ?>

I gdy dusze dodaj pisze:
Warning: date() expects at least 1 parameter, 0 given in C:\Program Files\xampp\htdocs\Nauka\dodaj1.php on line 4

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\Program Files\xampp\htdocs\Nauka\dodaj1.php on line 8

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\Program Files\xampp\htdocs\Nauka\dodaj1.php on line 8
Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)

Domyślam się, że mam wstrzymany dostęp do tego...
DonMuha
Oki dzieki, teraz aby potrzebuje przerobić ten skrypt, próbowałem zliczyć wszystkie rekordy i +1 ale to mi nie wyszło... tak samo z datą, coś nie chodzi...

Odświeżam - Kto mnie naprowadzi? Pomocy...
nospor
Cytat
róbowałem zliczyć wszystkie rekordy i +1 ale to mi nie wyszło... tak samo z datą, coś nie chodzi...

1) To pokaz jak probowales
2) Zastosuj się do podanych tam porad:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie

Opisanie problemu jako "coś nie chodzi" to se mozesz na scianie w pokoju napisac a nie na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.