Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyświetlanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ddr
Może to dość głupie pytanie ale po prostu nie mogę się w tym odnaleźć.. Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie w tym kodzie jest coś co wyświetla to jako strona.

http://www.speedyshare.com/files/21664062/usercp3.php

Daje link do ściągnięcia bo jest on za duży.
blooregard
Nigdzie.
Ostatnia linijka wywołuje f-cję, która się tym zajmuje:
  1. output_page($usercp);

ddr
A jakbym chciał coś na tej stronie napisać, czy coś dodać to w którym miejscu mam to dodawać?
blooregard
Musisz ściągnąć całą aplikację, nie tylko jeden plik i ją "przetrzepać"
Po nitce do kłębka - szukasz f-cji output_page(), patrzysz co ona robi, potem szukasz tam, gdzie ona to robi itd.

Nie znam MyBB, ale zacząłbym np. od zlokalizowania plików zawierających te szablony:
  1. $templatelist = "usercp,usercp_home,usercp_nav,usercp_profile,error_nopermission,buddy_onlin
    e,buddy_offline,usercp_changename,usercp_nav_changename"
    ;
  2. $templatelist .= ",usercp_usergroups_memberof_usergroup,usercp_usergroups_memberof,usercp_use
    rgroups_joinable_usergroup,usercp_usergroups_joinable,usercp_usergroups"
    ;
  3. $templatelist .= ",usercp_nav_messenger,usercp_nav_changename,usercp_nav_profile,usercp_nav_m
    isc,usercp_usergroups_leader_usergroup,usercp_usergroups_leader,usercp_currentava
    tar,usercp_reputation"
    ;
  4. $templatelist .= ",usercp_attachments_attachment,usercp_attachments,usercp_profile_away,userc
    p_profile_customfield,usercp_profile_profilefields,usercp_profile_customtitle,use
    rcp_forumsubscriptions_none,usercp_forumsubscriptions,usercp_subscriptions_none,u
    sercp_subscriptions,usercp_options_tppselect,usercp_options_pppselect,usercp_opti
    ons

Tam pewnie jest kod HTML, uzupełniany danymi wygenerowanymi przez pozostałe pliki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.