Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Edytcja tytułu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcin0077
Witam

Chciałbym w skrypcie dodać edycje tytułu z admina i mam taki kod:
  1.  
  2. chciałbym móc edytować [b]"caption"[/b]
  3.  
  4. u mnie jeśli coś ma się wyświetlać tylko da admina jest funkcja:
  5.  
  6. [php]if(@$_SESSION["power"] == 1) {}

ale nie mam pojęcia jak to zgrać i żeby zrobić edycje
blooregard
  1. if(@$_SESSION["power"] == 1) {}

W klamerki po warunku daj to, co chcesz, by było tylko dla zalogowanego admina.
marcin0077
no tak ale jak zrobić edycje tytułu że dać w klamerki
blooregard
  1. if(@$_SESSION["power"] == 1) {
  2. // tu kod widoczny jedynie, gdy $_SESSION['power'] == 1
  3. }
nospor
@bloooo
on to wie. On nie wie wlasnie co ma dac w miejsce:
// tu kod widoczny jedynie, gdy $_SESSION['power'] == 1
Nie wie jak zrobic edycje smile.gif
mortus
Obok tytułu dajesz link, w którym przesyłasz $row['id']. Link prowadzi do formularza. Do tego formularza wrzucasz ukryte pole z wartością $row['id'] przesłaną przez link i pole tekstowe z wartością $row['caption'] przechwyconą poprzez zapytanie do bazy danych. Po zatwierdzeniu formularza robisz UPDATE bazy, wprowadzając nowy tytuł. Na koniec przekierowujesz z powrotem do panelu admina. Ot cała filozofia.
marcin0077
Cytat(mortus @ 29.03.2010, 11:37:15 ) *
Obok tytułu dajesz link, w którym przesyłasz $row['id']. Link prowadzi do formularza. Do tego formularza wrzucasz ukryte pole z wartością $row['id'] przesłaną przez link i pole tekstowe z wartością $row['caption'] przechwyconą poprzez zapytanie do bazy danych. Po zatwierdzeniu formularza robisz UPDATE bazy, wprowadzając nowy tytuł. Na koniec przekierowujesz z powrotem do panelu admina. Ot cała filozofia.

no wlanie tej filozofii nie mogę wykonać ...
mortus
Przecież to nic trudnego. Zdaje się, że korzystasz już z bazy danych. Do tego zapoznaj się z podstawami obsługi formularzy i przesyłaniem informacji za pomocą adresu w przeglądarce internetowej. Taka wiedza w zupełności wystarczy. Później postępuj według algorytmu, który podałem.
marcin0077
dobra poradziłem sobie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.