Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] klikniecie w obszar komorki -> strona w ramce
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
rip
witam.

chcialbym zrobic nast. rzecz:

menu strony strony jako tabela, po najechaniu na komorke zmienia sie kolor jej tla i czcionki i po kliknieciu w JEJ OBSZAR - w ramce obok otwiera sie dana strona. chodzi mi o rozwiazanie tego w php.
cichy
[xml:1:1e1e3e3029]<td width="140" bgcolor="D7D7D7" onMouseOver="this.style.backgroundColor='#BDBDBD'; this.style.cursor='hand';" onMouseOut="this.style.backgroundColor='#D7D7D7';" onclick="window.location.href='index.php';">
<a href="index.php">test</a></td>
[/xml:1:1e1e3e3029]

Pozdro
Paul
Cytat
chodzi mi o rozwiazanie tego w php

php nie ma z tym nic wspolnego.... rzeczy o ktorych mowisz sa po stronie przegladarki a php jest po stronie serwera...

Wracajac do tematu... takie cos mozesz zrobic latwo w cssie (zmienianie koloru) tyle, ze bedzie tylko na mozilli dzialac tongue.gif... Praktycznie zostaje JS...
BzikOS
Wątek przeniesiony z php.
rip
Simpson, Twoje rozwiazanie jest prawie tym o co mi chodzilo, wszystko sie ladnie podswietla i i po kliknieciu rowniez "idzie" do zadanej strony , tyle tylko ze chce by ta zadana strona otwierala se w ramce obok a nie w ramce w ktorej jest menu, jest to spelnione tylko gdy klikne w link w komorce (uzylem target=...), klikniecie w sam jej obszar spowoduje otwarcie zadanej strony w ramce gdzie znajduje sie menu.
kszychu
No to klikając w obszar wywołaj funkcję, która parent.ramka_jakaśtam.location przypisze odpowiedni link.
rip
ok, wszystko jest jak nalezy, dzieki wszystkim za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.