Chciałbym zrobić stronę, w której:
1. użytkownik zalogowany (system logowania już mam) dostawał stronę index.html w której będzie miał do wyboru combobox
<form action="nowy_proces.php" method="post" name="zalozenie_procesu" target="main">
<select name="typ_procesu">
<option value="skrocone" selected>skrócone</option>
<option value="pelne">pelne</option>
</select>
<input name="submit" type="submit" value="Utwórz nowy" />
</form>
2. po wybraniu odpowiedniej opcji (pelne / skrócone) będzie tworzona nowa tabela o jakiejś nazwie sugerującej, że to jest proces pełny/skrócony np "0001_pelna".
Będzie ona przechowywała informacje o tym, kto ją zakładał, kiedy... jaki to typ (pelne/skrócone)
3. automatycznie zostanie utworzona nowa tabela w której część danych będzie pobierane z innej tabeli (już gotowej i uzupełnionej).
Jeśli to będą procesy pełne to - pobieramy dane z tabeli pelne.
Pozostałe dane będą uzupełniane przez użytkownika ( wynik 1, wynik 2, opis) i zapisywane do bazy w 2 wariantach:
a) jeśli użytkownik kliknie zapisz

4. Gdy dane z tej tabeli zostaną zapisane do bazy to mnie i innym użytkownikom zalogowanym do tej bazy również wyświetlą się aktualne dane z tej tabeli.
Chodzi o to, żeby aktualizować pewne dane w tabeli tak jak działa to np w excelu gdy udostępnimy arkusz.
5. Po wyświetleniu listy będziemy widzieli jakie procesy zostały zrobione, a gdy klikniemy w link szczegóły przeniesie nas do wypełnionej tabeli. Jeśli czegoś brakuje wówczas użytkownik uzupełnia braki i aktualizuje w bazie.
Proszę o pomoc jak to zrobić.
już coś mam, jak będzie trzeba do dam kod.
zasada działania poniżej: