Czesc
Od pewnego czasu chodzi mi po glowie pomysl by zaczac korzystac z svn. Obecnie pracuje nad stosunkowo niewielkim projektem, ale lada moment dolaczy do mnie jeszcze dwoch koderow i pojawi sie zapewnie problem jednoczesnego edytowania tych samych plikow. Na chwile obecna moj model pracy wyglada tak ze koduje sobie w nusphere, w ktorym mam otwarta sesje ftp, wiec po nacisnieciu ctrl-s plik od razu laduje na serwerze i moge go ogladac w przegladarce. Z tego co juz zdazylem wyczytac na temat svn nie bede mogl dalej tak pracowac, bo idea svn polega na tym ze operuje na kopii roboczej ktora znajduje sie na moim dysku (czyli lokalnie). Obecnie pracuje w taki a nie inny sposob bo zauwazylem ze miedzy serwerami sa pewne roznice, tzn inaczej strona wyglada na xampie ktorego sobie postawielm w domu, a inaczej na serwerze na ktory wysylam, wiec zeby pominac etap przerabiania kodu tak by wygladal identycznie na serwerze domowym i "prawdziwym" pracuje od razu na tym drugim. Podsumowujac: chodzi mi oto by uzyskac odpowiedz na pytanie czy jak pracuje z svn to musze pracowac na serwerze lokalnym, a dopiero po comicie patrzyc jak strona wyglada na serwerze wlasciwym? Jak to w ogole wyglada w przypadku zaawansowanych projektow ? Kazdy koder lokalnie pracuje i potem wysyla na serwer, czy moze inaczej?