Niedawno napotkałem nietypowy błąd i zastanawiam się jak go usunąć. z niewiadomych przyczynna kompie stacjonarnym, z dnia na dzień, w Operze brak możliwości wejścia na stronę gmail.com w jakikolwiek sposób. próbowałem czyszczenia cache, ciasteczek, ponownej instalacji przeglądarki. Na innych komputerach opera prawidłowo otwiera ów adres, więc zapewne nie jest to problem samej strony gmaila. Dodatkowo na tym kompie uruchomienie spod fx także nie sprawia problemów. Problem dotyczy więc tylko opery. Strona w przeglądarce wygląda jakby nie potrafiła odebrać dokumentu. Cały czas wisi na 0% aż do upłynięcia czasu żądania. wszystkie inne usługi jak książki, grafika, wiadomości, mapy i te które nie wymagają zalogowania działają prawidłowo. tak jakby problem występował przy próbie zalogowania do jakiejkolwiek usługi.
czytałem, że problem ten występuje w sieci astra, ale po pierwsze to nie mój dostawca netu,a po drugie jak wspomniałem, tyczy on tylko opery na tym jednym konkretnym kompie. Inne kompy czy inne przeglądarki na tymże kompie nie mają problemu. Dodam też, że problem zaistniał nagle i wcześnie na operze go nie było. domyślam się, że mogła porąbać całość instalacja na tymże kompie Picassy, gdyż mniej więcej od tego czas coś nie tak zaczęło być.
Jeszcze będę testował różne warianty, ale jeśli ktoś sięspotkał z tym problemem niech da znać.