Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System do zgłaszania błedów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
TomASS
Cześć,

Szukam jakiegoś (najlepiej darmowego) systemu do obsługi zgłaszanych błędów - tzn. jest zgłaszany błąd przez użytkownika, wprowadzany jest on do sytemu (nadawany jest jakiś numer + przewidywany czas rozw.) później przydziela się ten błąd osobie danej, wpisuje ile godzin poświęciła itp....

Znacie coś fajnego?
wookieb
Trac?
TomASS
A da się to postawić na "normalnym" hostingu (np. nazwa.pl / home.pl)?
nospor
Mantisa postawisz na "normalnym" hostingu. Trac jakby co nie jest w php smile.gif

ps: nie probowalem stawiac Traca na normalnym hostingu. Probowalem stawiac traca lokalnie - "admin friendly" to chyba jego dewiza winksmiley.jpg (cudzyslowia podane nieprzypadkowo) ("user friendly" zresztą też)
TomASS
na pierwszy rzut oka Trac wygląda ok
nospor
- Jakie jest sposób na miłośc od pierwszego wejrzenia?
- Spojrzeć drugi raz....
winksmiley.jpg

mi się nawet na pierwszy rzut oka nie podobał. No ale tak wszyscy zachwalali że postanowiłem go zainstalować jako komunikacja klienta ze mną. Po paru godzinach instalacji tego czegoś przeszedłem na Mantisa smile.gif. Jakoś nie byłem w stanie dostrzec tych wszystkich zalet traca, a już na pewno nie widziałem ich w zetknięciu z jakże "przyjemną" instalacją.
TomASS
No niestety Mantis też ma swoje ułomności przy instalacji:
Cytat
MySQL 4.1.0 or later is required for installation

a mam:
MySQL Version : 5.1.36

:/
nospor
Cytat
4.1.0 or later
ten zapis oznacza:
mysql w wersji conajmniej 4.1.0

twoja wersja 5.1.36 łapie się w pojęcie "conajmniej 4.1.0". winksmiley.jpg
TomASS
Cytat
MySQL 4.1.0 lub nowszy jest wymagany do instalacji
a mam nowszy smile.gif I instalacja nie idze sad.gif
nospor
Cytat
I instalacja nie idze
Tomass... zeby Ciebie jeszcze uczyć jak zadawac pytania?
No nic, sam tego chciałes
http://rtfm.killfile.pl/
TomASS
Nospor - a czy ja chciałem zadać pytanie smile.gif Tylko się żalę, że nie mogę zainstalować Mantisa - chyba, że nie rozumiem:
Cytat
MySQL 4.1.0 or later is required for installation

i źle tłumaczę:
Cytat
MySQL 4.1.0 lub nowszy jest wymagany do instalacji

uwaga ( winksmiley.jpg ) zdaję pytanie - na jakich wersjach MySQL instalowałeś Mantisa?
nospor
Napisales ze nie idzie... jak chcesz sie zalic to idź na żal.pl winksmiley.jpg
Skoro piszesz ze nie idzie, to rozumiem ze pytasz sie czemu nie idzie. To ci wyjasniam, ze podaj czym sie objawia te nie idzenie. Zawsze są jakieś bledy.

Ja instalowałem i na mysql 4 i na mysql 5. tak TomaSS "i nowsze" oznacza w tym przypadku między innymi mysql 5 - już ci to wyjaśniałem.

Jesli wiec nadal jestes zainsteresowany instalacją to napisz jakie masz bledy, sprawdź logi i pochwal się tym wszytkim
stloyd
To ja może podam "alternatywę" dla traca w phpie: mtrack.

Pozdrawiam (;
magnus
A bawił się ktoś skryptem FlySpray (www.flyspray.org)? Instaluje się na standardowym hostingu i wygląda dość ciekawie, ale poza instalacją i chwilą zabawy nic więcej nie robiłem, więc chętnie się dowiem jak to się sprawuje w praktyce.
TomASS
Mantis wydaje się spełniać moje potrzeby smile.gif
Zyx
Trac itd. są przeznaczone bardziej do prowadzenia całych projektów - mają dodatkową funkcjonalność, która niekoniecznie musi być potrzebna. Sam bugtracker to:

- Mantis
- Bugzilla (w Perlu)
- Flyspray

Ja korzystam z tego ostatniego w paru projektach i pracuje się z nim całkiem fajnie. Niestety jego wadą jest brak możliwości formatowania zgłoszeń i komentarzy, co bywa strasznie upierdliwe, gdy chce się kawałki kodu powklejać, albo wyróżnić w tekście identyfikatory, ale chyba większość tak właśnie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.