Na wstępie: nie prowadzimy wycen na forum, każde następne pytanie na temat wyceny zaowocuje zamknięciem tematu.
Cytat
4. Czy przed podjęciem się zlecenia dopuszczalne jest zobaczenie tego kodu (ten który będziemy modyfikować), i powiedzenie czy da sobie się z tym radę czy nie? (wiem że to trochę "unprofesional")
Tak. Nieprofesjonalne to jest podejście na zasadzie "zrobie na 100%" bez zerknięcia nawet pobieżnego w kod, który będzie się poprawiać. Czemu? Bo np. Twoja znajomosć PHP kończy się na echo, a dostaniesz kod napisany na Zend Frameworku albo Symfony i leżysz.
Cytat
2. Co robicie kiedy dostajecie stronę do zmodyfikowania? Kopiujecie ją na dysk, i używacie interpretera PHP i bazy MySQL na komputerze? Tak do tej pory robiłem ale szukam innego rozwiązania.
Tak. Ja tak robię, bo tak jest mi wygodniej. Ale możesz modyfikować również pliki zdalnie, bezpośrednio na ftp-ie, a bazę na produkcyjnym serwerze MySQL. Zaletami takiego rozwiązania są od razu widoczne zmiany oraz brak problemów z róznicami w konfiguracji serwera docelowego oraz localhosta. Wady: jak coś spartolisz, to serwis posypie się "na oczach" świata (chyba, że masz np. osobny katalog testowy i tam operujesz na kopii serwisu).
Cytat
3. Jak się piszę wycenę (profesjonalną)?
To już zależy od Klienta.