Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak pobrac dane w pliku w tym przypadki?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
fcppl
Witam mam nastepujący kod php

1. // tabs management
  2. $counttabs=0;
  3. $temprank='';
  4. if($params10x->show_multiple_rankings == 0) {
  5. $divtext[$counttabs]='';
  6. $starttabs[$counttabs]=0;
  7. $tabsmod[$counttabs]=0;
  8. $counttabs++;
  9. }
  10. else {
  11. if($params10x->show_multiple_rankings == 1 && $params10x->show_ranking_home == 1){
  12. $divtext[$counttabs]='<div id="page_ranking_home'.$module->id.'" class="pagetext">';
  13. $tabsmod[$counttabs]=1;
  14. $counttabs++;
  15. }
  16. if($params10x->show_multiple_rankings == 1 && $params10x->show_ranking_all == 1){
  17. $divtext[$counttabs]='<div id="page_ranking_all'.$module->id.'" class="pagetext">';
  18. $tabsmod[$counttabs]=0;
  19. $counttabs++;
  20. }
  21. if($params10x->show_multiple_rankings == 1 && $params10x->show_ranking_away == 1){
  22. $divtext[$counttabs]='<div id="page_ranking_away'.$module->id.'" class="pagetext">';
  23. $tabsmod[$counttabs]=2;
  24. $counttabs++;
  25. }
  26. }
  27. ?>

Interesuje mnie część

1. if($params10x->show_multiple_rankings == 1 && $params10x->show_ranking_home == 1){
  2. $divtext[$counttabs]='<div id="page_ranking_home'.$module->id.'" class="pagetext">';
  3. $tabsmod[$counttabs]=1;
  4. $counttabs++;
  5. }

jak wpisać zeby zamiast tej częsci która pobierania danych z bazy danych, skrypt pobierał dane z mojego prywatnego pliku php ?

Dziekuje za zainteresowanie i pomoc.
Zyx
1. Z czym masz konkretnie problem/czego nie rozumiesz?
2. Nie widzę tu ani jednej linijki, która miałaby cokolwiek wspólnego z pobieraniem danych, nie wspominając już o bazie.

Więcej konkretów.
fcppl
Sorry widocznie zle to opisłem dlatego ze malo sie znam na php.

Chodzi mi o to ze mam taka tabele patrz rysunek http://wballiance.nazwa.pl/tabela1.jpg standardowo jezeli przełanczam na WYNIK lub HR pokazuje mi dane które są narzucone z tego skryptu natomiast ja chce po przełączeniu np na WYNIKI zeby pobierał dane z mojego prywatnego pliku.

Dodam ze jest to joomla 1.5 + joomla League a to co się wyswietla jak na rysunku to jest modul do Joomla League joomla league ranking. Dlatego pewnie wystarczy tylko w tym ostatnim module cos dodać cos poprawić zeby to działało na zasadzie jakiej opisałem. Dołanczam cały skrypt z modulu jlranking do pobrania http://wballiance.nazwa.pl/jlr.txt

Jezeli ktos moze na to rzucić okiem to będe wdzięczny

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.