Ostatnio MORTUS sporo mi pomógł. Rozwinąłem problem i wszystki mi dziala OK. Czyli za jednym razem moge dodawać do bazy danych 10 rekordów (aaaaa, bbbbb, ccccc...) x10. Ale apetyt rośnie w miarę... Poprzebuję teraz coś takiego aby każdy z dodanych rekordów, ktory posiada w ostatnim polu nazwę eMaila (EMAILXX = xxxx@xxxx1.pl) automatycznie się wysłał na 10 adresów. Jednak każdy posiada inny eMail.
if ($co == 'dodaj') { $zapytanie = "INSERT INTO mojedawki (aaaaa, bbbbb, ccccc, ddddd, eeeee, fffff, ggggg, hhhhh, iiiii, jjjjj, kkkkk, EMAILXX) VALUES "; for($i = 0; $i < $liczbaRekordow; $i++) { $zapytanie .= "('" . $_POST['aaaaa1'][$i] . "','" . $_POST['bbbbb1'][$i] . "','" . $_POST['ccccc1'][$i] . "','" . $_POST['ddddd1'][$i] . "','" . $_POST['eeeee1'][$i] . "','" . $_POST['fffff1'][$i] . "','" . $_POST['ggggg1'][$i] . "','" . $_POST['hhhhh1'][$i] . "','" . $_POST['iiiii1'][$i] . "','" . $_POST['jjjjj1'][$i] . "','" . $_POST['kkkkk1'][$i] . "','" . $_POST['EMAILXX1'][$i] . "')"; if($i < $liczbaRekordow - 1) $zapytanie .= ", "; } } } elseif ($co == 'skasuj') { // kasowanie ("DELETE FROM mojedawki WHERE yyPOid = '$id';"); }
Potrzebuję aby wygenerował się i automatycznie wyslał jeden eMajl o treści: "sprawozdanie zostało wysłane" do 10 rożnych odbiorców...