Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Problem z INSERT i dane oddzielone średnikiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
redelek
Witam,

Chcę wstawić dane pobrane z sesji do bazy danych. Dane są oddzielone średnikiem i niestety dostaję komunikaty o błędach.
Tak wygląda moje zapytanie
  1. $rodziny=$_SESSION['skod_rodziny'];
  2. echo $rodziny."<br />";
  3. $wynik = "INSERT INTO $M_TABELA (id_prezentu, id_uzytkownika, id_rezerwujacego, skr_prezentu, koszt, szczegoly, link, mini_fotka, rezerwacja, realizacja, typ_prezentu, dt_dodania, dt_realizacji, kod_rodziny) ".
  4. "VALUES (NULL, '$uzytkownik', '', '$opis', '$koszt', '$dokladnyopis', '$link', '$path' , '0', '0', '$okazja', '$DT', '', '$rodziny'";
  5. mysql_query($wynik) or die('Zapytanie: '.$wynik.'<br /> --- błąd: '.mysql_error());

dane które chcę wstawić mają postać 111213;141516;171819. Jak mały kroczek do przodu to zaraz się zatrzymuję.
Czy można jkoś wstawić takie dane do bazy ?
blooregard
Zrób

1. echo $wynik;

i zobacz, jak wygląda zapytanie.
redelek
Dla mnie dobrze,

1. Zapytanie: INSERT INTO pre_prezenty (id_prezentu, id_uzytkownika, id_rezerwujacego, skr_prezentu, koszt, szczegoly, link, mini_fotka, rezerwacja, realizacja, typ_prezentu, dt_dodania, dt_realizacji, kod_rodziny) VALUES (NULL, '1', '', 'sdfsd', '22', '
  2.  
  3. dasdasd
  4. ', '', 'foto_dir/noimage.png' , '0', '0', 'imieniny', '2010-04-19', '', '111213;141516;171819;202122;232425;293031;323334'
  5. --- błąd: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Jest w ciapkach , ale jak widać nie działa
wookieb
Nie masz nawiasu zamykającego VALUES
phpion
Nie masz ) na końcu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.