jako ze dopiero zaczynam swoja zabawe z php i mysql przejzalem wiekszosc stron z kursami, a ze nic tak nie cementuje wiedzy teoretycznej jak praktyczne jej wykrzystanie to zabralem sie za pisanie strony i nie dlugo po tym pojawil sie problem.
Otoz mam tabele zamierajaca pole Id i kilka pol co teraz nie jest istotne, napisalem skrypt wyswietlajacy wszystkie rekordy tabeli a obok kazdego rekordu jest przycisk ktory usuwac bedzie dany rekord. Moze jestem malo doswiadoczony w te klocki ale chce to zrobic w ten sposob ze po przycisnieciu butona usun zmienna ktora jest ID rekordu powedruja za pomoca $_POST do drugiego pliku gdzie kwerenda mysql usunie rekord o podanym id. Problem polega na tym ze zmienna ID ktora oznacza liczbe pozadkowa rekordu nie chce sie przeslac do pliku usuwajacego.
Mam nadzieje ze zrozumielisci o co mi chodzi, na dole zamieszczam kod odpowiedzialny za przesylanie tej zmiennej do pliku suswajacego
{ $id=$tab['id']; $tytul=$tab['tytul']; $autor=$tab['autor']; $utworzono=$tab['data']; echo '<form action="usun_artykul.php" method="post"> <input type="submit" name="$id" value="usun"></form>'; }