Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak zmienić komende żeby zamiat koloru był obrazek tła
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
skunk80
Witam mam coś takiego :
  1. <body bgcolor=white>

i zmieniam na :
  1. body bgcolor-image: url(images/tlo.jpg);

ale nic mi się nie zmienia :/
co robię źle ?
Wicepsik
  1. <body style="background-image: url('obrazek.jpg');">
skunk80
ok dzięki teraz jest tylko mam problem bo on jest nie jednolity i teraz podzieliło mi go na 3 razy sad.gif jak zrobić żeby był tylko 1 obraz ?
mortus
  1. <body style="background-image: url('obrazek.jpg') no-repeat;">
skunk80
Cytat(mortus @ 24.04.2010, 23:33:00 ) *
  1. <body style="background-image: url('obrazek.jpg') no-repeat;">

niestety tak jak wpiszę to znika tło sad.gif
mortus
Pomyliłem się trochu:
  1. <body style="background: url('obrazek.jpg') no-repeat;">
lub
  1. <body style="background-image: url('obrazek.jpg'); background-repeat: no-repeat;">
skunk80
Cytat(mortus @ 24.04.2010, 23:43:56 ) *
Pomyliłem się trochu:
  1. <body style="background: url('obrazek.jpg') no-repeat;">
lub
  1. <body style="background-image: url('obrazek.jpg'); background-repeat: no-repeat;">

teraz mam tylko sam pasek i mi go nie rozciągnęło w lewym górnym rogu strony:(
tak wygląda obrazek tła który chcę dodać :

Wicepsik
To poszukaj w google jak ustawić tło strony! Żadnych chęci od Ciebie nie widać mad.gif
mortus
Trzeba było sprecyzować, czy w pionie Ci obrazek powieliło, czy w poziomie. Przydatny link.
skunk80
zanim tu napisałem próbowałem sam to zrobić ale nie umie sad.gif , dopiero się uczę zawsze sam staram się rozwiązać problem i proszę o pomoc w ostateczności

Cytat(mortus @ 24.04.2010, 23:53:06 ) *
Trzeba było sprecyzować, czy w pionie Ci obrazek powieliło, czy w poziomie. Przydatny link.

powieliło mi 3 lub 4 razy w dół
mortus
W linku, który Ci podałem jest tabela nazwana "All CSS Background Properties". Zobacz jakie wartości (values) może mieć ustawienie (property) background-repeat i wyciągnij wnioski. Opcjonalnie wypróbuj wszystkie ustawienia. Jeśli natomiast obrazek jest "niższy" tzn. ma mniejszą wysokość niż treść strony, to niestety nie osiągniesz pożądanego efektu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.