Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: while - Bramka www2gg
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dominik137
Witam, korzystam z klasy www2gg i potrzebuję wysłać wiadomość (na gg) do grupy ludzi, których mam w bazie. Dlatego postanowiłem, że przy otrzymaniu od bazy numeru gg będę uruchamiał funkcje z klasy www2gg a ta wyśle wiadomość pod podany numer, wszystko za pomocą pętli while. Niestety to nie takie proste :/. Klasa się wykrzacza, kiedy natrafia na ponowną deklaracje funkcji - później usunąłem tą funkcję, ale i tak cała klasa wykonuje się dosyć długo i wysyła tylko jedną wiadomość.
Czy jest w ogóle możliwość wysłania "za jednym zamachem" wiadomości do kilku osób? Czy to takie zabezpieczenie przed spamem? Czy jest jakaś inna klasa / alternatywa na mój problem?
Z góry dzięki za pomoc smile.gif
tehaha
nie bawiłem się w gg, ale na pewno mają zabezpieczenia przed masowym wysyłaniem wiadomości, chociażby dlatego że już nie pamiętam kiedy ostatnio dostałem jakąś reklamę na gg, a jednak kiedyś było to na porządku dziennym , jest nie mal pewne że za jednym zamachem nie wyślesz tego, musiałbyś prędzej zrobić skrypt który co jakiś czas wyśle wiadomość
Dominik137
jak na razie doszedłem do wysyłania 4 wiadomości, dzięki zwiększeniu set_time_limit, po czym wywala mi:
  1. Warning: unpack() [function.unpack]: Type V: not enough input, need 4, have 0 in klasy-gg.inc on line 415

tehaha
ale wysłałeś te wiadomości i dotarły? co do błędu to może ten artykuł Ci pomoże http://www.merhar.si/php/a-php-mbstring-bug/
Dominik137
4 z 8 dotarły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.