Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Męczący problem z dźwiekiem
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
jareeny
Więc jakby tutaj opisać mój problem.

Sterowniki zainstalowane, kartę elegancko wykrywa, ale dźwięku jak nie było, tak nie ma smile.gif Przeinstalowywane n razy sterowniki do płyty głownej, na nowsze, starsze, tak samo ze sterownikami od samego dźwięku.

Nie wiem jaka to dokładnie karta dźwiękowa, bo jest zintegrowana, ale płyta leci na chipsecie VIA K8T800

Nie mam już pomysłu, co tu zrobić, a dźwięk mi jest niezmiernie jak najszybciej potrzebny...
thek
Niestety z wbudowanymi kartami dźwiękowymi są problemy duże. Tak naprawdę sterowniki do nich są wielokrotnie nieprawidłowe choć masz rzekomo najnowsze. Sam zanim znalazłem dla wbudowanej dźwiękówki w swoich kompach to przekopałem się w necie przez kilkanaście niby dla tego samego urządzenia. Różniły się jedynie numerkami wersji smile.gif Nie zawsze najnowsze działały. Często ileś wersji w tył dopiero były prawidłowe. Pozostaje Ci ściągać różne i testować które zadziałają z Twoją.
wookieb
Pracuje na xp, wiec powiem jak to czesto tutaj wyglada. Wejdz w ustawienia dzwieku w panelu sterowania i sprawdź jakie urządzenia odtwarzające są ustawione.
jareeny
Niestety było tak jak thek mówił, musiałem się przekopać przez multum wersji aż w końcu trafiłem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.