Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CSS][HTML]Pole z wynikami tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DerekDX
Witam,
zrobilem tabele w php i html ktora mi pokazuje wszystkie rekordy tabeli, teraz chcialbym ja jakos ladnie oprawic, wiec prosze o rade.

Oto moj cel:
Stworzyc pole w ktorym beda prezentowane wszystkie pola tabeli mysql z tym ze maja byc zaokraglone a samo pole dostosowywac swoje rozmiary do liczby rekordow z tym ze pozadana by byla wartosc minimalna po osiagnieciu ktorej pole nie bedzie sie dalej zmniejszalo.

i to bylo tyle.

mam przygotowana grafike na narozniki i boki ktora jest w formie jedno pikselowego paska ktory ma sie powtarzac .
Myslalem ze najlepiej stworzyc dodatkowy wiersz w tabeli przed wynikami i po nich i wstawic tam grafike i to mi sie udalo ale niestety grafika nie przylega do siebie.
gigzorr
Cytat(DerekDX @ 28.04.2010, 08:45:09 ) *
Witam,
zrobilem tabele w php i html ktora mi pokazuje wszystkie rekordy tabeli, teraz chcialbym ja jakos ladnie oprawic, wiec prosze o rade.

Oto moj cel:
Stworzyc pole w ktorym beda prezentowane wszystkie pola tabeli mysql z tym ze maja byc zaokraglone a samo pole dostosowywac swoje rozmiary do liczby rekordow z tym ze pozadana by byla wartosc minimalna po osiagnieciu ktorej pole nie bedzie sie dalej zmniejszalo.

i to bylo tyle.

mam przygotowana grafike na narozniki i boki ktora jest w formie jedno pikselowego paska ktory ma sie powtarzac .
Myslalem ze najlepiej stworzyc dodatkowy wiersz w tabeli przed wynikami i po nich i wstawic tam grafike i to mi sie udalo ale niestety grafika nie przylega do siebie.

Nie lepiej klase przypisac i to w cssie zrobic ?
DerekDX
czyli jak zrobic wiersz tabeli i w niej zamiescic 3 klasy: 2 skrajne zawierajace narozniki i jedna w srodku powielajaca 1px pasek?
krzysztof_kf
Może pokaż na przykładzie tzw. obrazka co chcesz osiągnąć najlepiej by było smile.gif
DerekDX
Docelowo to ma wygladac tak

http://www.img-share.net/uploads/33projekt.jpg

w tym duzym polu maja pojawaic sie wyniki bazy danych a po boku po lewej stronie maja byc linki do poszczegolnych funkcji panelu sterowania dlatego tak wazne jest aby byla wartosc minimalna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.