Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Nawigacja w wordpress
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
snecz
Witam,
Mam ogromny problem z nawigacją w wordpress.
Strona, którą robię to photoblog. Zdjęcia są we wpisach. Wpisy w kategoriach, czasami kilku.
Chciałbym aby pomiędzy zdjęciami można było przechodzić (poprzedni, następny) tylko w ramach jednej kategorii.
I tu pojawia się problem bo chyba właśnie przez multikategorie nie działa mi poprawnie funkcja:

1. <?php next_post_link('%link', 'Next post in category', TRUE); ?>

Zainstalowałem wtyczkę sCategory Permalink, która pozwala na ustawienie głównej kategorii dla postu ale nadal mogę "przechodzić" pomiędzy kategoriami.
Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak to naprawić.
Mam nadzieję, że piszę w dobrym wątku.
Pozdrawiam,
snecz
pedro84
A zajrzałeś Kolego do dokumentacji? Nie jest Ci potrzebna zadna wtyczka.

Tutaj czytaj. Pod nagłówkiem " Within Same Category, Excluding One", Leniu! smile.gif
snecz
Dzięki ale to też nie działa. Niestety.
Ale właśnie zaobserwowałem, że w dwóch kategoriach nawigacja kończy się na ostatnim zdjęciu w danej kategorii (najwcześniejszym wpisie) a w jednej jest przejście do kolejnej kategorii.
Zgłupiałem zupełnie.
Co może być nie tak?

Edit:
Ta kategoria w której nie działa to poprawnie to ostatnia kategoria którą wyświetla kod:

1. <?php
  2. $args=array(
  3. 'orderby' => 'name',
  4. 'order' => 'ASC',
  5. 'exclude'=> '1'
  6. );
  7. $categories=get_categories($args);
  8. foreach($categories as $category) {
  9. echo '<h4><a href="' . get_category_link( $category->term_id ) . '" title="' . sprintf( __( "View all posts in %s" ), $category->name ) . '" ' . '>' . $category->name.'</a> </h4> ';
  10. echo '<p>'. $category->description . '</p>';
  11.  
  12. }
  13. ?>

W pozostałych jest ok...

Temat rozwiązany. Nie do końca jak chciałem - musiałem zlikwidować multikategorie i nawigacja jest ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.