$query = "INSERT INTO otrzymanezamowienia(od,info) values('".$od."','".$info."') where id='".$do."'" or die(mysql_error());
I teraz ma dodawac do tabeli otrzymanezamowienia takie informacje jak od i info , i to dodaje , ale robi mi nowy rekord czyli zle , i po id chce zrobic czyli formularz mam taki:
echo '<form action="index.php?page=odpowiedz" method="post"><br/> Od:<input type="text" name="od"><br/> Do:<input type="text" name="do"><br/> <textarea name="info" cols="35" rows="5">Tresc wiadomosci</textarea><br/> <input type="submit" value="Odpowiedz">';
I teraz tam gdzie wpisze do->czyli np id 1 ma wysylac ta wiadomosc do tego id/uzytkownika , ale tak nie jest i sie tworzy nowy rekord.
Tak wyglada tabela
id - imie - nazwisko - zakrespracy - gadugadu - tresc - od - info
I teraz na koncu tabeli sa kolumny od/info i w te kolumny chce zeby ta wiadomosc byla , ale uzytkownika tak jak napisalem wpisze id np. 2 i ma wyslac do id 2.
Czyli problem jest w zapytaniu , ale nie mam pomyslu jak go ulozyc , naszukalem sie naczytalem i dalej to samo ;p
debil,idiota i jeszcze raz idiota
$query = "UPDATE otrzymanezamowienia set od='".$od."',info='".$info."' where imie='".$imie."'" or die(mysql_error());
Za pomoca update powinienem odrazu zrobic.. mozna zamknac..