Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]"T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING" przy próbie wyslania zapytania do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Siper
Mam taki kod php:

1. define("IN_MYBB", 1);
  2. require_once "../global.php";
  3. require_once "../inc/init.php";
  4. require_once "../inc/config.php";
  5. $fid = 8;
  6. mysql_connect($config['database']['hostname'], $config['database']['username'], $config['database']['password']);
  7. mysql_select_db($config['database']['database']);
  8.  
  9. $result = mysql_query("UPDATE '.$config['database']['table_prefix'].'users set usergroup='.$fid.' where uid='.$mybb->user['uid'].'");

Jednak w linii "$result = mysql_query("UPDATE '.$config['database']['table_prefix'].'users set usergroup='.$fid.' where uid='.$mybb->user['uid'].'");" Wywala błąd "T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING ", co może być problemem?
nospor
Jesli string otwierasz poprzez " to przeciez nie mozesz go zamykac poprzez '
rozrozniaj te dwa znaki
Siper
Ale na końcu jest zamknięcie cudzysłowiu oO

Ok, poradziłęm sobie ale mam teraz taki błąd:
Kod
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING

1. $result = mysql_query("UPDATE '.$config['database']['table_prefix'].'users set usergroup='.$fid.' where uid='.$mybb->user['uid']");
nospor
Ech...
1) po pierwsze: za parser tu nie robimy. zrobilem dla ciebie wyjątek i nie zamknąłem od razu tylko udzieliłem prostej odpowiedzi na prosty problem
2) Nie czytasz co sie do ciebie pisze i nadal nie poprawiasz tego co się mowi
3) przeczytaj dokladnie
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php
TO są podstawy podstaw

zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.