Napisałem sobie skrypcik komunikatu administratora. Ma on działać tak: Jeśli nie ma rekordu w bazie to go dodaje, a jeśli jest to go edytuje i to działa. Dodałem do tego checkboxa, że jeśli checkbox jest zaznaczony to do bazy do kolumny poziom daje 1, a jeśli go odznaczę to daje 0. I z tym mam problem. Gdy stworzyłem komunikat bez zaznaczania checkbox jest ok treść się pojawia w bazie i poziom 0, gdy teraz zaznaczę checkbox też jest ok, treść się edytuje i poziom wchodzi na 1, ale gdy ponownie odznaczę checkbox to poziom się zmienia na 0, ale dodaje mi nowy rekord, a nie powinien bo dałem WHERE `id`='1'. Nie wiem co się dzieje.
komunikat.php:
<?php if(!$_SESSION['access'] || !$_SESSION['login']) { } include('include/db.php'); { } { { $zapytanie = "INSERT INTO `komunikat` (`tresc`, `poziom`) VALUES ('".$tresc."', '1')"; } { $zapytanie = "INSERT INTO `komunikat` (`tresc`, `poziom`) VALUES ('".$tresc."', '0')"; } } { { $zapytanie = "UPDATE `komunikat` SET `tresc`= '".$tresc."', `poziom`= '1' WHERE `id`='1'"; } { $zapytanie = "UPDATE `komunikat` SET `tresc`= '".$tresc."', `poziom`= '0' WHERE `id`='1'"; } } { echo '<form action="index.php?page=komunikat&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"><br />Treść<br /> <br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" id="textarea">'.stripslashes($tresc['tresc']).'</textarea><br /><br /> Nadaj komunikat: <input type="checkbox" name="nadaj" value="nadane" /><br /><br /> <input name="Zapisz" type="submit" value="Zapisz" /> <input name="wyczysc" type="reset" value="Wyczyść" /> </form><br /><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } else { echo '<form action="index.php?page=komunikat&wpis=1" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="1"><br />Treść<br /> <br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" value="Nowa tresc" id="textarea">Tutaj będzie znajdował się komunikat administratora.</textarea> <br /><br /> Nadaj komunikat: <input type="checkbox" name="nadaj" value="nadane" /><br /><br /> <input name="Zapisz" type="submit" value="Zapisz" /> <input name="wyczysc" type="reset" value="Wyczyść" /> </form><br /><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } { if($_POST['send']) { if($idzapytania) { } else { echo '<font color="red"><strong>Nie udało się zapisać komunikatu. Proszę spróbować za jakiś czas!</strong></font><br /><br />'; } } } ?>
Skrypt jednocześnie edytuje pierwszy rekord i dodaje nowy o tej samej treści

A gdy zmieniam na poziom na 1 to tylko edytuje pierwszy rekord.