Witam.
Dostałem do poprawy skrypt z kilkoma podstronami, żeby przerobić go na short-url'e. Tylko, że problem jest tego rodzaju, że każdy poddział serwisu (sklep, o firmie, itd) był tworzony na zasadzie: każdy dział to inny podkatalog ze stronami w plikach .php, np: całość info o firmie znajduje się w katalogu firma, w którym jest index.php i podstrony: o_nas.php, kontakt.php, regulamin.php itd. Do tego niektóre katalogi mają prócz index.php, inne wersje typu: index2.php, ... . Wywoływanie podstrony odbywa się przez geta w adresie typu http://strona.pl/index.php?strona=o_nas wywołuje zawartość z pliku firma/o_nas.php.
Moje pytanie brzmi czy jest jakiś sensowny sposób stworzenia takiego pliku .htaccess, który byłby w stanie obsługiwać taką strukturę strony? Zastanawiałem się nad stworzeniem w każdym podkatalogu pliku .htaccess i obsługi zawartości tego podkatalogu przez ten wlaśnie pliki. Z tym, że nie wiem czy takie coś ma sens w ogóle, więc nie zacząłem jeszcze tego kodować. Może ktoś podsunie jakiś inny pomysł, na rozwiązanie tego problemu...