Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JQuery] zakładki z plikiem ładowanym dynamicznie
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
qasz
Witam, mój wielki problem polega na ładowaniu do zakładek plików, gdzie zmienia się tylko parametr $_GET, w jaki sposób usunąć z nieaktywnej zakładki jej zawartość i ponownie załadować po kliknięciu. Pliki ładowane losują zawartość i zawierają w sobie ten sam skrypt co jest przyczyną problemów, skrypt działa tylko na pierwszej zakładce. Drugim problemem jest internet explorer, który za nic w świecie nie chce wykonać skryptu ładowanego do zakładek.

//edit: Problem częściowo rozwiązany skrypt ładowany ma zmienione divy funkcje w zależności od $_GET'a problem jednak pozostaje z parsowaniem tego skryptu przez internet explorer sad.gif
fleshgrinder
podejrzewam, ze chodzi o cache explorera.
jeden ze sposobow rozwiazania tego masz np. tu -> http://weblogs.asp.net/pleloup/archive/200.../08/451583.aspx

po wiecej googlaj: internet explorer ajax cache smile.gif
qasz
Problem z cachem udało mi się już rozwiązać, dam przykładowy kod, żeby było łatwiej wytłumaczyć problem:

mam dwa pliki jeden, który tworzy zakładki :
  1. jQuery("#zakladki").tabs();

drugi, który zawiera js np .:

1. jQuery("#divek"). ....

Wszystkie przeglądarki oprócz ie robią automatycznie eval skryptu.
Czy jest techniczna możliwość wstrzyknięcia do funkcji tabs evala dla ie lub jakiś inny sposób obejścia tego ?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.