Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][soap]Problem z kodowaniem skryptu SOAP?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kukix
Witam.

Podczas gdy wczoraj wszystko było ok, dzisja mam problem z działaniem skryptu opartego o SOAP.

Kod błędu:

Cytat
Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [Client] SOAP-ERROR: Encoding: object hasn't 'fid' property in /alt/home/webmaster/html/admin/skrypt.php:409 Stack trace: #0 /alt/home/webmaster/html/admin/skrypt.php(409): SoapClient->__soapCall('doNewAuctionExt', Array) #1 /alt/home/webmaster/html/admin/skrypt.php(307): Api->response() #2 /alt/home/webmaster/html/sklep_pako/admin/modules/mod_allegro_lista_do_wystawienia.php(42): Api->doNewAuctionExt(Array) #3 /alt/home/webmaster/html/sklep_pako/admin/dod.php(6): include('/alt/home/webma...') #4 /alt/home/webmaster/html/sklep_pako/admin/index.php(398): include('/alt/home/webma...') #5 {main} thrown in /alt/home/webmaster/html/admin/skrypt.php on line 409

Co oznacza ten komunikat? Co może być nie tak?
Szukałem w google i nie ma żadnej sensownej odpowiedzi (szukałem na angielskich stronach).

Będe wdzięczny za wszelkie wypowiedzi.
thek
Popatrz na komunikat smile.gif
"Object hasn't 'fid' property"
Innymi słowy skrypt próbuje się odwołać do własności FID jakiegoś obiektu i jej nie znajduje. Jest albo niezainicjowana (choć wtedy zapewne by wstawił false lub 0), albo obiekt wcale jej nie posiada (bardziej prawdopodobne). Zobacz gdzie jest wymagana w kodzie, jaka metoda chce ją uzyskać i krok po kroku dojdziesz co nie tak oraz gdzie poprawić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.