Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne pobieranie plików z serwera na komputer.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Norbit_24
Witam

Mam pytanie.
Gdy pobieramy jakiś plik z serwera wystarczy kliknąć w ścieżkę pliku (strona.pl/jakis_plik.jar i się pobiera).
Czy jest taka możliwość aby wymusić jakoś automatyczne pobieranie pliku na dysk bez zbędnego klikania w link..?
W skrypcie dałbym sobie kilka plików do pliku i by mi sam pobierał na dysk, nie musiałbym pilnować tego.

Czy da się to zrobić? Czy da się kontrolować ile w danym momencie pobiera się plików?

Proszę o pomoc.
tehaha
wydaje mi się, że przeglądarka zawsze będzie pytać użytkownika o potwierdzenie przed pobraniem pliku, bo inaczej stanowiło by to potencjalnie zagrożenie dla przesyłania wirusów,
ale jeżeli chodzi Ci żeby samemu pobierać masowo z jakiejś strony to są programy w, których ustawiasz jakie pliki ze strony mają być pobrane

// może ten dodatek do FF CI pomoże jeżeli chodziło CI o masowe ściąganie z jakiejś strony http://www.downthemall.net/
Norbit_24
Dzięki za zainteresowanie.

Przeniosłem się aktualnie na Chrome i tutaj jest opcja w której można ustawić żeby nie pytało czy ma pobierać.
Czyli gdy klikne w jakiegoś linka sam go pobiera bez pytania.
Chciałem aby była możliwość pobierania plików bez instalowania programów typu FlashGet.
Może da się to zrobić jakoś za pomocą header() itp..?
erix
Cytat
W skrypcie dałbym sobie kilka plików do pliku i by mi sam pobierał na dysk, nie musiałbym pilnować tego.

A nie wystarczy kilka iframe'ów, których location ustawiasz na URL do tych plików...?
Norbit_24
Dobra myśl i możliwe, że to wykorzystam.
A czy jest możliwość kontrolowania ile w danym momencie pobiera się plików? Czy dany plik skończył się pobierać..
erix
JS nie ma prawa takich rzeczy sprawdzać.
Norbit_24
szkoda; bo by się to przydało
parzygnat
A jakby tak skorzystać:
file_get_contents
file_put_contents
Napisać skrypt który pobierze pliki z serwera i zapisze go na dysku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.