Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][PHP]Przekierowanie na linka w php który ma class
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fx57
Witam
Mam pytanie ?
Jak w PHP zrobić przekierowanie na link i użyć style??

Konkretnie:

mam taki link

1. <a href="file\info\zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true" class="thickbox">vvv</a>

link używa class="thickbox" rodzaj popup.

I teraz chcem wywołać takiego linka z PHP np z funkcji
  1. if

Ma ktoś może jakiś pomysł

Pozdrawiam
cros
Cytat(fx57 @ 25.05.2010, 16:57:40 ) *
Witam
Mam pytanie ?
Jak w PHP zrobić przekierowanie na link i użyć style??

Konkretnie:

mam taki link

1. <a href="file\info\zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true" class="thickbox">vvv</a>

link używa class="thickbox" rodzaj popup.

I teraz chcem wywołać takiego linka z PHP np z funkcji
  1. if

Ma ktoś może jakiś pomysł

Pozdrawiam

Najlepszy pomysl to pouczyc sie PHP, a w szczegolnosci takiego czegos jak header();
Chyba ze zle Cie zrozumialem, ale troche zes poplatal...
fx57
poprzez header(); ja najbardziej można przkierować się do innej strony.
Problem cały czas pozostaje z class="thickbox" nie potrafie go użyć.

<a href="file\info\zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true" class="thickbox">vvv</a>
spod linka działa
a z pod
header("refresh:1;url=file/info/zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");
nie

nie wiem jak to połączyć
class="thickbox" + header("refresh:1;url=file/info/zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");

cros
Cytat(fx57 @ 25.05.2010, 21:29:32 ) *
poprzez header(); ja najbardziej można przkierować się do innej strony.
Problem cały czas pozostaje z class="thickbox" nie potrafie go użyć.

<a href="file\info\zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true" class="thickbox">vvv</a>
spod linka działa
a z pod
header("refresh:1;url=file/info/zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");
nie

nie wiem jak to połączyć
class="thickbox" + header("refresh:1;url=file/info/zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");

Ok to moze zrobmy tak, napisz dokladnie o co Ci chodzi, bo ja za kazdym razem jak to czytam, rozumiem to inaczej :/
Moze to moja wina (mam taki dziwny dzien dzisiaj), jesli mozesz to podaj jakis przyklad co, chcesz zrobic.
Jesli zdarze dzisiaj, to Ci odpisze, jesli zas nie zdarze, to jutro po pracy winksmiley.jpg

EDIT:
Nie zauwazylem tego wczesniej, ale po co ty uzywasz REFRESH? Uzywaj LOCATION.
  1. header("Location: file/info/zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");

jesli to nie zadziala, to usun to: file/info/
  1. header("Location: zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");

Musi dzialac.
fx57
Cześć

przekierowanie to działa i ztym się zgodzę:
  1. header("Location: zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true");

zobacz:

1. <a href="file\info\zly_login_haslo.php?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=100&width=400&modal=true" class="thickbox">Link</a>

Ten link otwiera inna strone w stylu thickbox czyli takie popup na stronie.
Cała strona się przyciemnia a tylko małe okienko jest jasne.

a teraz chcem wywołać dokładnie to samo tylko ze z pod php np: jezeli coś się zadzeje to niech
odpali sie to okienko czyli dokładnie tak jak byś kliknoł w ten link. I o to mi chodzi.
Sugerowałeś zeby to zrobić w header("Location: i tu masz racje faktycznie przekierowuje ale problem pojawia sie poniewaz to małe oknienko otwiera sie w oknie całym i nie uzywa class="thickbox"

Wejdz na http://criscom.pl/Systems/srsi i tam masz aplikacje.
Jeśli wpiszesz zle haslo to powinien wyskoczyc komunikat jaki masz pod linkim vvv
Zobacz jak to działa...

Pozdrawiam
Belze
cudujesz człowieku nie mówiąc co chcesz osiągnąć. generalnie mieszanie warunku php z wywołaniem skryptu js nie jest w Twoim przypadku rozsadnym rozwiazaniem. jaki to ma miec warunek??
fx57
Cytat(Belze @ 26.05.2010, 09:55:40 ) *
cudujesz człowieku nie mówiąc co chcesz osiągnąć. generalnie mieszanie warunku php z wywołaniem skryptu js nie jest w Twoim przypadku rozsadnym rozwiazaniem. jaki to ma miec warunek??

czy tak trudno zrozumieć o co mi chodzi?
Chcem otwożyć okno w php z zastosowaniem class="thickbox"

Jest to oknienko na wzór popup-ów. z komunikatem...

wejdz na http://criscom.pl/Systems/srsi i tam jest taki link po lewej vvv

chcem uzyskać taki sam efekt tylko ze wywołany z poziomu PHP
Belze
po pierwsze pisz po polsku

po drugie wiem o co Ci chodzi, ale nadal twierdze ze starasz sie uzyskac cos na opak

powiedz nam JAKI warunek ma uruchamiac to okienko. klasa thickbox jest czescia skryptu po stronie klienta, Ty natomiast chcesz to okienko odpalic po jakims warunku. JAKIM?
fx57
  1. if($_SESSION["zalogowany"]!=1)
  2. {
  3. if(!empty($_POST["login"]) && !empty($_POST["haslo"]))
  4. {
  5. if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where login = '".htmlspecialchars($_POST["login"])."' AND haslo = '".htmlspecialchars($_POST["haslo"])."' ")))
  6. {
  7. // przekierowanie do portalu...
  8. $_SESSION['imie']=$imie;
  9. $_SESSION['nazwisko']= $nazwisko;
  10. $_SESSION['key']= $key;
  11. $_SESSION["zalogowany"]=1;
  12.  
  13. header("Location: portal.php");
  14. }
  15. else
  16. // Tu winno byc okno popup-ow z info i blednym login i haslo
  17. }
  18. else
  19. ShowLogin();
  20. }

Widze światełko w tunelu...
tehaha
Ty kompletnie mylisz technologie, PHP działa po stronie serwera więc on nie zainicjuje otwarcia Thickboxa, chyba że wygenerujesz odpowiedni kod javascript, który to zrobi. Rozumiem, że chcesz osiągnąć efekt że jak użytkownik wpisze zły login/hasło to wyskoczy thickbox z odpowiednim komunikatem, ale to nie tak się robi.
1. Potrzebujesz tutaj AJAXA, który po naciśnięciu submit prześle dane do skryptu php, skrypt php wygeneruje odpowiedź czy logowanie się powiodło czy nie, javascript to odbierze i wyświetli thickboxa.

2. ewentualnie możesz też, (efekt będzie podobny i chyba łatwiejszy dla Ciebie w implementacji), po nie udanym logowaniu wygenerować javascript, który wyświetli thickbox bez kliknięcia tylko od razu po załadowaniu strony, i tu masz instrukcję jak tego dokonać http://hobione.wordpress.com/2007/12/28/jquery-thickbox/ lub http://stackoverflow.com/questions/1802606...nstead-of-click

czyli generalnie wysyłasz do przeglądarki taki kod:
  1. <script language="javascript">
  2. $(document).ready(function() {
  3. tb_show("HAI","#TB_inline?height=240&amp;width=405&amp;inlineId=hiddenModalContent&amp;modal=true",null);
  4. });
  5. </script>

oczywiście musisz z tym pokombinować i dostosować do swoich potrzeb
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.