Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przesta działać skrypt ajaxowy po przeniesieniu na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
marcinst
mam dziwny przypadek. Przerzuciłem z jednego kompa na drugiego (nowego) katalog z robioną stronką i na nowym kompie nie działają wszystkie skrypty ajaxowe
Nie wiem z czego to może wynikać.

Pierwszy komp: Fedora 12, pakiet XAMPP, Firefox 3.5.9
Drugi komp: Fedora 13, pakiet z repozytoriów (Apache, MySQL, PHP), Firefox 3.6.2

PHP, HTML, zwykłe JS wydają się działąć bez zarzutu w nowym miejscu. Tylko problem z Ajaxem.

Może ktoś wie, gdzie szukać rozwiązania?

Wszystko jest identyczne. Nic nie zmieniałem ze ścieżkami ani drzewem katalogów. Po prostu kopiuj "katalog główny", wklej "katalog główny"- [główny katalog nazywa się: strona]. (http://localhost/strona/) Jedyna poważna zmiana, to to że postanowiłem skorzystać z "pakietu serwerowego" z repozytoriów Fedory zamiast z XAMPPa. Może trzeba coś w plikach konfiguracyjnych zmienić?
zend
Podaj może trochę więcej szczegołów smile.gif ścieżki masz te same? Możę wcześniej miałeś /marcin/strona a teraz masz /marcin/mojastrona i sprawdź czy nie ma takich właśnie adresów w tych "dziwnych" js'ach
marcinst
już zlokalizowałem błąd. Przy kopiowaniu z serwera poprzez FTP nie zostały przeniesione wszystkie pliki. Na pierwszy rzut oka wyglądało wszystko tak samo, ale zamiast 172 plików skopiowało się tylko 168, czego też nie rozumiem, bo żadnego komunikatu o błędzie kopiowania nie było. Już raz tak miałem ale parę miesięcy temu i zapomniałem to sprawdzić teraz. Od dzisiaj wszystko "zipem" przenoszę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.