Thek
Jak zastosuję:
<?php
$id_mat = (isset($_POST['id_mat'])) ? 1
: 0; $query = "INSERT INTO `rejestr` (`id_pac`, `id_mat`,`id_rej`, `data`, `id_kon`, `lekarz`) VALUES ('$id_pac', '$id_mat','$id_rej', '$data', '$id_kon', '$lekarz')";
To przy wyświetleniu piszę mi
ArrayJa próbuje jeszcze tak:
$sql = " '';
foreach($_POST['id_mat'] as $key=>$value) {
$sql .= " OR id_mat='".$value."' ";
}
if(!isset($sql)) $sql = "";
$SQL ="SELECT pacjent.id_pac,pacjent.imie,pacjent.nazwisko,rejestr.id_rej,rejestr.data,rejestr.id_kon, kontrahent.nazwa_kodu, rejestr.id_mat, badania.nazwa
FROM pacjent, rejestr,kontrahent, badania
WHERE pacjent.id_pac=rejestr.id_pac AND kontrahent.id_kon=rejestr.id_kon ".$sql."
ORDER BY data DESC, id_rej DESC
LIMIT ".mysql_escape_string((int)$_GET['nr']*ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE).",".ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE;
$RES = mysql_query($SQL); // wykonujemy zapytanie
$ilosc=mysql_num_rows($RES);
echo '<br />Ilość znalezionych pozycji na stronie: <strong>'.$ilosc.'</strong><br /><br />';
echo '<table class="tab"><tr><th>Nr pacjenta</th><th>Imię</th><th>Nazwisko</th><th>Numer rejestracji</th><th>Badania</th><th>Jedn. zlec</th><th COLSPAN="2">Akcja</th></tr>';
while($AFR = mysql_fetch_assoc($RES))
{
$row_class=table_row_format($i);
echo '<tr class='.$row_class.'>';
echo '<td>'.$AFR['id_pac'].'</td>';
echo '<td>'.$AFR['imie'].'</td>';
echo '<td>'.$AFR['nazwisko'].'</a></td>';
echo '<td>'.$AFR['id_rej'].'</td>';
echo '<td>'.$AFR['id_mat'].'</td>';
echo '<td>'.$AFR['nazwa_kodu'].'</td>';
echo '<td class="edit"><a href="edit_bad.php?edit=' . $AFR['id_mat'] . '">Edytuj</a></td>';
echo '<td class="delete"><a href="badania.php?usun=' . $AFR['id_mat'] . '">Usuń</a></td>';
echo '</tr>';
}
echo '</table>';
?>
Jak zaznaczę jedno czy więcej badan to i tak wszystkie mi wyskakują czyli tyle ile mam dodanych badan w tabeli badania czyli dodałem morfologie i mocz. Poniżej tabela jaka mi wyskakuje po takim zapytaniu. Jak zaznacze morfologie to i tak wyskakuje mi i morfologia jak i mocz a powinno tylko morfologia.
Nr pacjenta Imię Nazwisko Numer rejestracji Badania Jedn. zlec Akcja
1 Jan Kowalski 1 Morfologia OZLa Edytuj Usuń
1 Jan Kowalski 1 Mocz OZLa Edytuj Usuń
FOREACH mi w ogóle nie działa bo jak go usunę to tez taki sam wynik mi wychodzi jak w tabeli powyżej. Jak to naprawić ?