Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularz - method post not allowed...
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
julia
Witam smile.gif

Załamka!... Koledzy, koleżanki ... pomóżcie biednej babie biggrin.gif... Ubrałam się w Krasnal-Serv (v2.6 ). Wszystko jest "cacy" dopóki bawię się stroną na lokalnym kompie. Zainstalowałam Krasnalka na serwerze, (własnym sprzęciku ale na łączu fizycznie daleko od domciu) przetansportowałam tam owoc swojej pracy i... W momencie gdy próbuję zatwierdzić wypełniony formularz dostaję uprzejmy komunikat o treści
Cytat
"Method Not Allowed
The requested method POST is not allowed for the URL /nazwa_strony.php. "
Komunikat w swym wielkim majestacie podpisał niejaki Apache/1.3.29 ... Jeśli do określenia przyczyny potrzebujecie jakiejś części kodu - proszę bardzo, wkleję... Może to jednak jest jakiś standardowy objaw a ja po prostu nie dostrzegam oczywistego błędu w konfiguracji któregoś komponentu Krasnala. (nadmieniam, że strona wykorzystuje zarówno php jak i błogosławione możliwości MySQL-a)
FiDO
Zobacz jak masz skonfigurowane <Limit>
julia
Jasna sprawa, panowie ... miałam deny all, więc nie mogło pracować jak należy. Ale sprawdzić czy działa będę mogła dopiero jutro jak pojadę ręcznie przerestartować Apache'a... Dzięki za pomoc !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.