Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: forum php.pl - quo vadis???
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
GeoS
Czy jest przewidywane przeniesienie forum na wydajniejsze lacze/serwer, bo w obecnej postaci dziala tragicznie :x
scanner
ja tam nie narzekam... (polpak2mit lub sdi) - na obu chodzi dobrze..
GeoS
No wlasnie, 3/4 pakietow wedruje przez siec TelePSA, w ktorej to znikaja bez wiesci sad.gif
Szczav
Cytat
Czy jest przewidywane przeniesienie forum na wydajniejsze lacze/serwer, bo w obecnej postaci dziala tragicznie :x

Popieram przedmówcę. :cry:
dragossani
Przeniesienie jest przewidywane. Konkrety wkrótce.
scanner
Cytat
wkrótce.
Zdefiniuj proszę te pojęcie...
hyper
Najbliższe kilka dni.
castor
to fajnie bo obecnie tragicznie chodzi sad.gif
hyper
Jak teraz zacząłem przeglądać i odpowiadać na wiadomości to też mnie
dosłownie szlag trafia.
scanner
To chyba ja mam małe wymagania... U mnie wciąż chodzi przyzwoicie.
hyper
Z tego co widzę to prędkości są bardzo różne. Czasem jest wolno,
czasem całkiem normalnie. Pewnie łącza operatora są przeciążone
albo dane zapychają się na stykach jakiś sieci.
dragossani
Każdy dobija się do forum z innego miejsca. Przeskoków po drodze jest przynajmniej kilka - na każdym kolejnym serwerze może powstać opóźnienie. Jeszcze kwestia jak DNS-y sobie radzą. Byćmoże przeniesienie forum (10 Mbit po światłowodzie) zmieni nieco sytuację.
Seth
Jesli juz mowa o nowym serwerze to jestem ciekaw czy wkoncu bedzie cala strona ? Hyper przygotowal wersje testowa ale jak do tej pory ni widu ni slychu. Czy pracujecie nad tym czy moze pozostanie tylko samo forum ?
dragossani
Powstanie strona główna, mająca (w założeniu) skoncentrować w jednym miejscu polską społecznośc php-owców. Strona będzie budowana od podstaw i z otwartym źródłem (czyli ochotnicy mile widziani). Po przeniesieniu forum opublikuję więcej informacji (założenia i plan działania). Na zachętę dodam, że w niedługim czasie ruszy też sensowny hosting w ramach domen php.pl oraz php.com.pl.
Sir Blade
1.Szybkie lacza
2.Strona php.pl

...moze kiedys dozyje takiej chwili...winksmiley.jpg
itsme
ja dozyje smile.gif) i inni chyba tez smile.gif)
idac dalej z propozycja zachecam wszystkich oraz siebie samego do wziecia udzialu w tym ciekawym projekcie :smile.gif)

kazdy z nas chce zostawic cos po sobie:
ja zostawie np dzial news smile.gif) hihihi

a Wy co chcecie po sobie zostawic na stronie php.pl questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.