Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail() nie dociera do wszystkich klientów poczty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
djsalat
korzystam z funkcji mail() działa ona poprawnie lecz maile nie docierają na wp i onet natomiast na gmaila bez problemu?? Co jest tego przyczyną i jak to rozwiązaćquestionmark.gif
pedro84
Cytat(djsalat @ 10.06.2010, 13:06:10 ) *
korzystam z funkcji mail() działa ona poprawnie lecz maile nie docierają na wp i onet natomiast na gmaila bez problemu?? Co jest tego przyczyną i jak to rozwiązaćquestionmark.gif

Nie docierają w ogóle czy też lądują w spamie?
tehaha
kiedyś miałem taki problem z mailingiem, że maile na niektóre skrzynki nie dochodziły albo właśnie trafiały do spam, rozwiązaniem było ustawienia nagłówka From: z adresem e-mail z domeną taką samą jak domena, z której wysyłany był e-mail, czyli wysyłając z www.nazwadomeny.com.pl trzeba było ustawić admin@nazwadomeny.com.pl
djsalat
Nie docierają wogóle;/

zmieniłem ale nic to nie dalo;/
thek
Pytanie zasadnicze... Ile tych maili naraz wysyłasz? Bo jeśli kilkaset to się nie dziw temu. Na shared hostingach oraz darmówkach są limity wysyłki maili do userów na poziomie zazwyczaj kilkuset na godzinę. Sam dziś poprawiam skrypt komercyjny gdzie ktoś radośnie puścił funkcję mail w pętli while i nie zwrócił uwagi, że może pójść ona do kilku tysięcy userów.
djsalat
To jest mail przy rejestracji jeden. hosting cba.... przy kolejnych probach na gmaila nadal dociera a na wp i onet nie....
haahh
hmmm... Też mam testa na cba.pl i mi również nie chce przesłać na onet.pl (wp nie patrzyłem). Wcześniej nie zwracałem uwagi, bo na o2.pl i gmail.com przychodziły maile. Może coś z cba.pl ?
evolucja
Prędzej to onet blokuje maile z cba.pl aniżeli była to wina samego hostingu.
djsalat
tez wlaśnie o2 sprawdziłem i dziala gmail podobnie

a wp i onet jak nie dochodziły maile to nie dochodzą...
evolucja
Powód- czytaj wyżej
Rozwiązanie- zmień hosting
djsalat
ale co ma hosting jeżeli na o2 i gmaila wysyła a na wp i onet nie??
pedro84
Moliwe, ze wp i onet zablokowały maile z tego hostingu.
jajcarzd1
No a czemu nie spróbujesz użyć np. phpmailer'a i wysyłać łącząc się z smtp ?
Van Pytel
Albo napisz do cba / onet / wp czy maja jakiegos bloka
erix
Mi to bardziej pasuje brak SPF dla subdomeny... WP chyba zwraca na to szczególną uwagę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.