Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][Firefox][Opera][IE] - wysokosc pola select
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
uglukha
Witam,
chcialbym zmienic wysokosc pola select w taki sposob jak na rysunku, teraz jest tak jak na gorze, chcialbym wersje z dolu.
Probowalem z height ale to zmienia wysokosc pierwszego pola a nie calego pola...

Nie musi to byc przez CSS, moze byc przez zmiane jakis domyslnych ustawien dowolnej przegladarki. Strona bedzie ogladana tylko na jednym komputerze, na jednej przegladarce (preferuje firefox lub opere, ale moze byc IE czy chrome).

Z gory dzieki za wszelka pomoc!
Pozdrawiam!
jajcarzd1
W ten sposób tego nie zrobisz. MOżesz próbowac wykorzystać np. jakiś plugin jquery select box
Belze
może zamiast selecta zrób listę o stałej wysokości
albo lista rozszerzalna on focus winksmiley.jpg
uglukha
Cytat(jajcarzd1 @ 11.06.2010, 14:18:57 ) *
W ten sposób tego nie zrobisz. MOżesz próbowac wykorzystać np. jakiś plugin jquery select box

dzieki za odp.
mam juz troche podpietego java scriptu pod to, a za malo sie znam na tym zeby dodac jquery, bo jak znam zycie musialbym sie nameczyc zeby razem dzialalo wszystko

Cytat
może zamiast selecta zrób listę o stałej wysokości
albo lista rozszerzalna on focus winksmiley.jpg

dzieki za odp.
musi byc select niestety, a stala wysokosc nie wchodzi w gre, bo bede rozne ilosci pozycji

"lista rozszerzalna on focus" - nie wiem co to smile.gif moglbys rozwinac? googlowalem, ale nie znalazlem nic co by mialo cos wspolnego z select

btw. znalazlem cos takiego
Cytat
size = number [CN]
If a SELECT element is presented as a scrolled list box, this attribute specifies the number of rows in the list that should be visible at the same time. Visual user agents are not required to present a SELECT element as a list box; they may use any other mechanism, such as a drop-down menu.

ten size polowicznie mi rozwiazuje problem, bo moge umiescic taka liczbe pol ile wchodzi na ekran, tylko ze pozycje sa caly czas widoczne/otwarte, nie trzeba klikac, aby sie rozwinelo menu, jakis pomysl jak to poprawic?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.