Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Okno, kod okna popup w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tofik1778983
Witam.
Znowu mam problem ze zrobieniem poprawnego linku do okna popup..
w html działa jak trzeba. Ma być coś takiego:
Przykład działający poza php
  1. <a href="java script:NewWindow('http://onet.pl','popup','820','550','center','front');">PopUp</a>

a chodzi o działający w takiej formie:
  1. print "<a href="java script:NewWindow(' '. $zmienna_z_adresem.' ','popup','820','550','center','front');">PopUp</a>";

Wiem ze chodzi o "ciapki" tylko jak je prawidłowo powstawiać..
Da rade questionmark.gif
pedro84
Da. Masz na forum kolorowanie składni, zobacz co masz źle, od razu widać.
tofik1778983
To może linka do tego tematu chociaż.. bo nie wiem o który dokładnie chodzi..
trochę tego wyszukiwarka znajduje.
Z drugiej strony proszę o pomoc bo stoję w miejscu od jakiegoś czasu przez tą jedną linijkę ;/
kartin
Zamiast \ użyj \" w odpowiednich miejscach.

Tak swoją drogą to czemu ubierasz liczby w apostrofy ('820') i JavaScript wrzucasz w atrybut href a nie onclick?
tofik1778983
Do popupa użyłem generatora z jakiejś strony tam w takim formacie był zapis..

To może tak:
  1. print '<a href="'. $Jakas_zmienna .'" onClick="window.open(this.href,'losuj','width=820, height=550'); return false">';

oczywiście tu też próbuje i próbuje i ...

teraz dobrze questionmark.gif
  1. echo '<a href="'.$plik.'" onClick="window.open(this.href,'.$width.', '.$height.'); return false">.PopUp. </a>';

w innym pliku php mam tą własnie instrukcje i elegancko wyświetla popupa.. tutaj nawet w zmiennej zamieniłem znak "spacji" ereg_replace() na"_" i dalej nie działa.. nie wyświetla błędu ale dalej widzę tylko "błąd 404" a okienka popup nie ma.

Ok jakoś poradzilem z popupem..

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.