Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Zmiana z Doctrine na Propel
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
piotr90
Witam forumowiczów

mam taki banalny (pewnie) problem. Pobrałem symfony 1.4 sandbox i chciałbym zmienić z sfDoctrinePlugin na sfPropelPlugin .. jak mogę to szybko wykonać ?
Crozin
Po pierwsze musisz wyłączyć Propela i włączyć Doctrine (/config/ProjectConfiguration.php)
Następnie musisz przepisać wszystkie modele i ewentualnie formularze jeżeli korzystały z widgetów Doctrinea. Jeżeli poprawnie korzystałeś ze wzorca MVC, to na tym powinna się skończyć cała praca - jeżeli jednak nie zadbałeś o transparencję modelu to będziesz miał problem i masę porozrzucanego kodu do poprawy.
piotr90
Mam świeży projekt: żadnych modeli itp itd ;]

W config/ProjectConfiguration.class.php ustawiłem

1. function setup()
  2. {
  3. $this->enablePlugin('sfPropelPlugin');
  4. }

następnie instaluje sfGuard-a: symfony plugin:install sfGuard
wszystko przebiega oki

Problem jest gdy chcę stworzyć modele: symfony propel:build-model to wywal mi: Could not open propel.ini file:

oki.. utworzylem ręcznie ten pliki i ponownie buduje modele:

zrobił ( niby ) ale w katalog głównym tam gdzie apps/cache itd pojawil się katalog classes z modelami Propela questionmark.gifquestionmark.gif wstydnis.gif
l3l0
Cytat(piotr90 @ 17.06.2010, 12:51:49 ) *
oki.. utworzylem ręcznie ten pliki i ponownie buduje modele:

zrobił ( niby ) ale w katalog głównym tam gdzie apps/cache itd pojawil się katalog classes z modelami Propela questionmark.gifquestionmark.gif wstydnis.gif

Tutaj masz jakiś przykładowy propel.ini

http://trac.symfony-project.org/browser/pl...ample?rev=11270

Mam nadzieje że jak sobie skonfigurujesz to pomoże

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.