mam problem z SA w KO3.
Dodałem do bazy tabele, które poprzedziłem prefiksem 'fp_', w configu DB również dałem prefix 'fp_'.
return array ( ( 'type' => 'mysql', 'hostname' => 'localhost', 'username' => 'root', 'password' => FALSE, 'persistent' => FALSE, 'database' => 'factory', ), 'table_prefix' => 'fp_', 'charset' => 'utf8', 'caching' => FALSE, 'profiling' => TRUE, ), 'type' => 'pdo', 'dsn' => 'mysql:host=localhost;dbname=factory', 'username' => 'root', 'password' => false, 'persistent' => FALSE, ), 'table_prefix' => 'fp_', 'charset' => 'utf8', 'caching' => FALSE, 'profiling' => TRUE, ), );
Gdy chcę dodać usera do bazy, to nic się nie dzieje. Nie pluje nawet błędem.
$user_data['email']='my@email.com'; $user_data['username']='myuser'; $user_data['password']='verysecret'; $user_data['admin']=true; simpleauth::instance()->create_user($user_data); //domyslnie rola active jest true, a moderator jest false, wiec jesli nie chcemy ich zmienia, to nie ma potrzeby ich przekazywac //aby ograniczyc usera czasowo wystarczy przed wywolaniem create_user dodac kolejna wartosc: $user_data['active_to']='2009-06-01 22:23:24'; //domyslnie bowiem jest ona ustawiona na null, czyli user nie ma ograniczen czasowych //aby uzyskac date np. teraz + 3 miesiace mozna:
być może coś robię źle. Proszę o pomoc.