Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]zabezpieczenie 300 zmiennych - addslashes ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam.

Odbieram ponad 300 zmiennych z formularza. Każdą chcę zabezpieczyć międy zinnymi funkcją addslashes(). Czy jest jakaś możliwość, że każda zmienna która wychodzi z danego forma była już przefiltrowana ? Bo wpisywać tyle razy $zmienna = addslahes($zmienna) i tak w kółko to bez sensu...
Wicepsik
foreach
yevaud
zwroc uwage tez na skladnie foreach z referencja &
bialko0019
a odebranie ich z formularza? bo teraz się zastanawiam bo tak - mam formularz, w którym jest ogrom inputów, selectów, itp itp . CHciałbym je odebrać, przefiltrować i dodać do bazy, jednak ręcznie to jest mnóstwo pisania i możliwośc pomysłki - jak myslicie, jak najlepiej to rozwiązać ?
yevaud
foreach i budujesz zapytanie, albo wrzucasz do swojego ORM, zalezy co tam masz po swojej stronie
bialko0019
nie korzystam z orma po prostu mam formularz i chcę wsyzstkie dane przekazać do bazy danych.

Podpowiedz mi, jak podać wszystkie dane z formularza do tej pętli ? Nie używałem jej jeszcze nigdy do obsługi tylu zmiennych - zawsze z jednej zmiennej robiło się tą pętle i bylo dobrze.... Czyli te zmienne muszę itak pisać ręcznie żeby odebrać dane z formularza ? typu $zmienna = $_POST['zmienna'] ? Potem te zmienne walnąć w tablicę, i tą tablicę przefltrować używając pętli foreach ?
Wicepsik
  1. foreach($_POST as $v){
  2. //
  3. }

$_POST to tablica.
bialko0019
już rozumiem, nawet jakoś znalazłem troche podobny post tutaj na forum i załapałem. Dzięki za podpowiedzi winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.