Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP] Wyświetlanie wpisów z tego tygodnia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szymoneks12
Wiem, były już takie posty, lecz... było tam napisane jak uzyskać kody z ostatnich 7 dni, a nie z tego tygodnia (może być przez PHP).

Chciałbym mieć także możliwość kliknięcia w poprzednią datę i wtedy otwierałby się spoiler (najlepiej w JS).

W ogóle da się coś takiego zrobić?
darko
questionmark.gif ale o co chodzi questionmark.gif
pedro84
Dobra, niech ktoś to przetłumaczy, bo widać kolega ma problemy z językiem polskim?

Może tak dotrze:
Could you be so nice and post it in Polish as it's Polish based board? / Potresti essere così gentile e scriverlo in polacco?
Szymoneks12
Cytat(darko @ 21.06.2010, 16:10:16 ) *
questionmark.gif ale o co chodzi questionmark.gif

Mam stronkę z aktualnościami z tego tygodnia (a nie z ostatnich 7 dni!)

Wyciąganie rekordów zrobione w PHP, rekordy umieszczone są w MySQL.

Jest na niej możliwość kliknięcia w przycisk POPRZEDNI TYDZIEN i wyświetlają się rekordy z poprzedniego tygodnia.

A to już najlepiej w JavaScript.

yevaud
możliwosc jest
darko
Cytat(Szymoneks12 @ 21.06.2010, 16:17:16 ) *

Jest na niej możliwość kliknięcia w przycisk POPRZEDNI TYDZIEN i wyświetlają się rekordy z poprzedniego tygodnia.

1. nie krzycz
2. tu nie ma jasnowidzów (albo się nie ujawniają, ale raczej nie ma)
3. opisz dokładnie swój problem, podając strukturę bazy, problematyczne zapytanie i/lub kod php, podaj np. link do strony.

Człowieku, nawet gdyby ktokolwiek chciałby Ci pomóc, to zastanów się czy umożliwiasz udzielenie sobie takiej pomocy. Skąd mamy wiedzieć, o co Ci chodzi.

To żeby już nie nabijać postów gorąco proszę najpierw przeczytaj przyklejony temat - jak poprawnie zadać pytanie?
pedro84
Cytat

@Szymoneks12: Czy Ty byłbyś w stanie cokolwiek na to odpowiedzieć. Człowieku...

@spawnm: Sorry, ale otworzyłem kartę i zanim napisałem post darko już napisał smile.gif Aczkolwiek, mea culpa.
Spawnm
Panowie , bez zbędnego nabijania postów proszę.
@Szymoneks12 na przyszłość opisuj dokładniej problem + pokaż kod jak próbowałeś.
Szymoneks12
Chodzi o to, że mam stronkę z newsami.
Wszystko jest OK.
Lecz chcę, aby na tej stronie wyświetlały się wpisy z tygodnia, który trwa teraz.

W tym celu używam instrukcji:

1. SELECT * FROM newsy WHERE DATE_SUB(CURDATE(),INTERVAL 7 DAY) <= DATA;

Niestety instrukcja ta wyświetla newsy z ostatnich 7 dni, a nie z tygodnia, który trwa teraz.

Chciałbym także, aby był link, który bez przeładowywania strony (np. w JavaScript) wyświetla
newsy z poprzedniego tygodnia.

Nie wiem jak coś takiego zrobić

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jest już jasne? Przepraszam za tamte (i być może tą?) niejasne wypowiedzi.

EDIT: Tak "spokojnie" przeczytałem moje poprzednie odpowiedzi i rzeczywiście są niejasne. Przepraszam za nie.
darko
Teraz już wiadomo, o co chodzi. Proponuję coś w tym stylu:

1. $_a = array(
  2. 0 => 'Monday',
  3. 2 => 'Tuesday',
  4. 3 => 'Wednesday',
  5. 4 => 'Thursday',
  6. 5 => 'Friday',
  7. 6 => 'Saturday',
  8. 7 => 'Sunday'
  9. );
  10. $sql = 'SELECT * FROM newsy WHERE DATE_SUB(CURDATE(),INTERVAL ' . array_search(date("l", strtotime(date('y:m:d'))), $_a) . ' DAY) <= DATA';
  11. //echo $sql;
kefirek
  1. SELECT * FROM tabela WHERE WEEKOFYEAR(kolumna_z_data) = WEEKOFYEAR(CURDATE()) AND YEAR(kolumna_z_data) = YEAR(CURDATE())
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.