Znowu potrzebuję waszej pomocy

Oto problem,
Dwie tabele USERS i MESSAGE.
W tabeli USERS mam
UserID | NickID | ... |
z kolei w tabeli MESSAGE
UserID | Message | ... |
Cel
Zliczyć i przypisać liczbę wiadomości do konkretnego Nicka..
Do czego doszedłem..
Zliczyłem i wyświetliłem ilość wiadomości dla każdego UserID kod poniżej:
$wynik = mysql_query("SELECT count(message) AS ile, user_id FROM $tabela GROUP BY user_id ORDER BY ile DESC"); echo "<div style='margin: 0 20 0 0; float: left;'> <table border='0' cellpadding='0' cellspacing='2'> <tr> <td colspan='2' class='title'>".$lista."</td> </tr> <tr> <td colspan='2' class='separator'></td> </tr> <tr> <td class='cell2'>User ID</td> <td class='cell2'>Postów</td> </tr>"; $i=0; while ($i < 100) { echo "<tr> <td class='cell'>" .$userid. "</b></td> <td class='cell'>" .$ile. "</td> </tr>"; $i++; }
Co w efekcie daje wynik: ( pomijając sortowanie w kodzie wyżej )
UserID | Postów
-------------------
1 | 22
2 | 24
3 | 54
4 | 22
-------------------
Na czym stoje ?
Nie przychodzi mi do głowy żaden pomysł na połączenie UserID z tabeli MESSAGE i NickID z tabeli Users :/
Wiem jak wyciągnąć nicki z bazy ale nie wiem jak to połączyc razem aby zamiast cyferek z ID wyswietlaly sie nicki :/
Doradzicie ?
EDIT..
Napisałem tez drugi kod który działa identycznie, z ty ze:
1. w tym pierwszym wiem jak prosto wyświetlić powiedzmy 5 rekordów nie wiem jak wyświetlić wszystkie...
2. w tym niżej odwrotnie wiem jak wyświetlić wszystkie ale nie wiem jak wyświetlić 5

echo "<div style='margin: 0 20 0 0; float: left;'><table border='0' cellpadding='0' cellspacing='2'> <tr> <td colspan='2' class='title'>".$lista."</td> </tr> <tr> <td colspan='2' class='separator'></td> </tr> <tr> <td class='cell2'>User ID</td> <td class='cell2'>Liczba Postów</td> </tr>"; $userid = $r['user_id']; $ile = $r['ile']; echo "<tr> <td class='cell'><b><center>" .$userid. "</center></b></td> <td class='cell'><b><center>" .$ile. "</center></b></td> </tr>"; } }