Mam projekt napisany w php. Jest on zrobiony w oparciu o model: MVC (model widok kontroler). Częścią aplikacji jest rowniez baza danych. Ktos (Ja) wchodzi na portal. Loguje sie i moze generować zapytania np zapoisz plik, pobierz wszystko. Portal dziala. Wszystko ok.
Co zrobić aby ten projekt opierał się na xml. Chodzi mi o to aby korzystajac z RPC z innego komputera ktoś (Admin) się logował i i składał żądania np. zapiszplik, pobierz. Funkcje te są gotowe w plikach php.
Byłbym wdzięczny za przykład takiego przeprojektowania oraz podpowiedzi.
Na bierząco odpowiem na pytania oraz udostępnię kod źródłowy.
Pozdrawiam
Przykladowo w jednym z plikow konstruktora:
kod:
<?php class druzyna_kontroler { public $akcja; public function __construct() { $this->akcja = Router::getAkcja(); } public function getAll() { $fD = Router::getFasada('druzyna'); $fD = new $fD('druzyna'); $listaDruzyn = $fD->getAll(); $widok = Router::getWidok('druzyna'); $widok = new $widok; $widok->setLiga(Router::getLiga()); $widok->setDane($listaDruzyn->getItems()); $widok->setAkcja($this->akcja); $widok->show(); } } ?>
jak zrobic aby ta metoda byla zdalnie wywolywana np z innego komputera poprzez sieć z wykorzystaniem RPC. Podobno xml jest najlepszy do tego.