Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX] Wczytywanie skryptu + pasek ładowania
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
1oBuZ
Witam!

Ponieważ w tematyce AJAX jestem totalnie zielony poszukuję skryptu dzięki któremu będę mógł asynchronicznie wczytać dany plik PHP. Owy skrypt udało mi się odnaleźć: http://www.php.rk.edu.pl/w/p/ajax-i-pobier...trznych-plikow/ mam jednak mały problem. Chciałbym aby w czasie ładowania pliku PHP pokazywał się pasek ładowania (plik gif).

Czy byłby ktoś skłonny spojrzeć na powyższy skrypt i podpowiedzić jak taki efekt uzyskać?

Z góry dziękuję!
Van Pytel
Z tego co wiem to tylko flash to oferuje.
Jak sie myle to prosze poprawić.

Może w JS da sie - ale slabo znam js sad.gif
oprener
Tak jak kolega wyżej napisał. Może się da... Nie wiem w jakim miałby ten pasek celu służyć ale z pewnością można by użyć czegoś takiego. . W każdym bądź razie użytkownik by wiedział, że coś się w tle dzieje.
Quantum
how to create a stylish loading bar as gmail in javascript poszukaj tam winksmiley.jpg
Van Pytel
Nice Wielkie dzieki smile.gif
1oBuZ
Cytat(oprener @ 25.06.2010, 08:00:23 ) *
Tak jak kolega wyżej napisał. Może się da... Nie wiem w jakim miałby ten pasek celu służyć ale z pewnością można by użyć czegoś takiego. . W każdym bądź razie użytkownik by wiedział, że coś się w tle dzieje.

Dokładnie o coś takiego mi chodzi, tylko jak to wczepić w powyższy kod? smile.gif
Quantum
  1. Obrazek ustawiasz w odpowiednim miejscu, dajesz w css, visibility: hidden, najlepiej przypisz mu ID, żebyś mógł później łatwo się odwołać
  2. Podpinasz eventy do AJAX-a:
    1. po uruchomieniu żądania zmieniasz visibility na visible
    2. po zakończeniu żądania zmieniasz spowrotem na hidden
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.