Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana] Osadzanie krpano
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Agape
Mam kilka sposobów na osadzenie krpano (playera panoramicznych zdjęć) do swojego kodu. Osobiście używam dwóch:

1:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <script type="text/javascript">
  2. if (swfobject.hasFlashPlayerVersion("9.0.28"))
  3. {
  4. swfobject.embedSWF("panorama.swf","krpanoDIV","980px","600px;","9.0.28",null,{xml:"panorama.xml"},{allowfullscreen:true,bgcolor:"#000000"},{id:'krpanoSWFObject',name:'krpanoSWFObject'});
  5. swfkrpanomousewheel.registerObject("krpanoSWFObject");
  6. }
  7. else
  8. {
  9. document.getElementById("krpanoDIV").innerHTML = '...Flashplayer needed...';
  10. }
  11.  
  12. </script>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

2:
  1. <object width="640" height="480">
  2. <embed src="panorama.swf" width="640" height="480">
  3. </embed>

Z czego pierwszy jest zalecany
Niestety jestem na tyle początkującym, że nie umiem podać prawidłowej ścieżki. Gdy wchodzę bezpośrednio www.strona.pl/ oraz pliki panoram (jest ich sporo) mam umieszczone w głównym katalogu wszystko działa ale jak wejde przez adres www.strona.pl/index.php/panoramy kohana się gubi bo szuka pliku w katalogu strona.pl/index.php/ gdzie wiadomo, że nie znajdzie plików. Poza tym pliki te powinny być umieszczone w np w zalecanym katalogu media/panoramy.

Z wszystkimi linkami mam taki problem, ale na linki są odpowiednie polecenia html::anchor niestety na samo src nie moge niczego znaleźć ;/

mod_rewrite na serwerze wyłączony
pedro84
Użyj pierwszego sposobu, ale podaj ścieżki absolutne.
phpion
Cytat(Agape @ 29.06.2010, 10:19:34 ) *
Z wszystkimi linkami mam taki problem, ale na linki są odpowiednie polecenia html::anchor niestety na samo src nie moge niczego znaleźć ;/

Użyj url::site().
Agape
Niestety site zwraca tylko adres lokalny ale pomógł adres absolutny. Myślałem, że da się to jakoś ładniej zrobić, gdybym np przeniósł stronę na inny adres (co będzie miało miejsce).
Mogę sobie posklejać z $_SERWER ale czy jest do tego funkcja w kohana ? Jestem początkującym i chciałbym od początku pisać poprawnie.
phpion
Czy to:
  1. echo url::site('panorama.swf');

zwraca zły adres? No to możesz ugryźć to jeszcze tak:
  1. echo url::base().'panorama.swf';

pablo89pl
moze masz w configu podany zamiast adresu strony podana sciezke do pliku smile.gif
Agape
w bootstrap mam
Kod
'base_url'   => '/folder/',

i to wlasnie mi zwracają oba polecenia.

chyba ze to nie tu patrze ?
phpion
No to przecież dobrze Ci zwraca...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.