Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Facebook - efekt kuli śnieżnej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lethys
Witam,

Chce przeprowadzić swego rodzaju eksperyment na fb. Za pomocą tzw. efektu kuli śnieżnej mam zamiar zebrać wszystkich polaków w jednej grupie.

Metoda ta polega na tym że dołączamy do grupy a następnie polecamy ją wszystkim naszym znajomym.

Ludzi którzy mają konto na fb, mogą mi pomoc. Zresztą i tak pewnie zaproszenie do grupy po pewnym czasie by do nich doszło od jednego ze swoich znajomych tongue.gif

Link do grupy : SPAM

INFORMACJE Z FB

Cytat
Celem grupy jest zebranie wszystkich polaków w jednej grupie. Wykorzystamy do tego metodę śnieżnej kuli.

Każdy użytkownik który dołączy do grupy, poleca ją wszystkim swoim znajomym.

Aby działać zgodnie z założeniem grupy postępuj według następujących kroków :

1. Dołącz do grupy

2. Pod zdjęciem naszej grupy kliknij na "Zaproponuj znajomym"

Kiedy pojawi Ci się okienko ze znajomymi, wklej ten kod do adresu przeglądarki (tam gdzie wpisujesz adresy stron np. www.facebook.pl)

java script:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}

I kliknij ENTER, w ten sposób zaznaczą Ci się wszyscy Twoi znajomi na liście.

3. Teraz wystarczy że klikniesz "Wyślij zaproszenia"
vokiel
Coś jak łańcuszki na GG, że Marek nie wysłał i złamał nogę, a Jaśka wysłała i wygrała pralkę? winksmiley.jpg
erix
Kwalifikuje się to pod spam? tongue.gif
zzeus
Cytat(erix @ 2.07.2010, 13:59:13 ) *
Kwalifikuje się to pod spam? tongue.gif

Tak biggrin.gif
nmts
Cytat
Dzięki wykorzystaniu efektu śnieżnej kuli sprawdzimy czy jest możliwe połączenie wszystkim Polaków w jednej grupie.

To ja Ci odpowiadam: nie jest to możliwe. Eksperyment zakończony. winksmiley.jpg
Lethys
To ma byc potraktowane jako zabawa/eksperyment. Oczywiste jest ze nie da rady zaprosić wszystkich polaków.

ps. Nie widze powodow czemu mialoby byc to traktowane jako spam
Wykrywacz
Bardzo fajny sposób na dostanie możliwości korespondencji do szerokiej grupy odbiorców.. Bardzo sprytne graty
Cysiaczek
Czy rzeczywiście dzięki takiemu łańcuszkowi zbierze adresy e-mail? Jeśli tak, to wywalamy, bo to szkodliwa praktyka
Lethys
Facebook nie daje mozliwosci pisania do fanow swojej grupy wiec mailingi odpadaja. Poza tym mozesz zbierac maila recznie na wlasna reke ale rownie dobrze przeciez mozesz wejsc do grupy "lubie placki" i rowniez zebrac maile fanow tej grupy. Ja nie mam zamiaru zbierac, maili czy czego innego.

sunpietro
zebrać wszystkich w jednej grupie, a potem zarobić na ilości znajomych :]
to się nazywa handel znajomymi na FB :]
erix
Jak dla mnie, to nawet bez zbierania maili jest spam. Dlaczego? Chyba śledzący daną grupę odbierają wiadomości pisane na jej tablicy, poza tym - handel znajomymi, efekt podążania ślepego tłumu za tłumem. tongue.gif

Spam, przegłosowano, lock.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.