Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Jak poprawnie nazwać akcję?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
SnakeEater
Mam nazwę dwuczłonową w postaci show_products. Robię url_for no i funkcję obsługi akcji muszę nazwać executeShow_products Trochę dziwnie nie uważacie? Czy da się coś z tym zrobić, żeby było executeShowProducts? Dawanie dużych liter w linku (url_for) chyba też nie jest najlepszym pomysłem.
Crozin
Ta druga część nazwy jest w ogóle konieczna? Akcja oczywiście może nazywać się showproducts (możesz zapisywać to jako showProducts - PHP nie jest wrażliwe na wielkość znaków w nazwach funkcji czy metod). Reguła w routingu może nazywać się show_products (w url_for będziesz mógł odwoływać się przez formę z "_"). Tylko nie wiem dlaczego miałbyś unikać oryginalnej nazwy w tym helperze, dlaczego używanie dużych liter w url_for miałoby być złym pomysłem?
SnakeEater
Chodzi o to, że w url raczej omija się wielkie litery, bo w samym url_for to oczywiście nic złego.
Crozin
A co ma URL do wewnętrznego nazewnictwa?
Kod
show_products:
  url: /show/products
# url: /show-products
# url: /bla0bla-bla0bla/tralalalala

params: { module: abc, action: showProducts }
  1. public function showProductsAction(..)
  1. url_for('show_products');
arecki
Cytat(Crozin @ 2.07.2010, 18:06:45 ) *
  1. public function showProductsAction(..)
  1. url_for('show_products');

Oczywiście chodziło Ci o :

1. public function executeShowProducts(..)
  1. url_for('@show_products');

Crozin
Tfu, porypało mi się Symfony z czymś innym winksmiley.jpg Oczywiście w przykładzie tak jak arecki podał powinno być.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.