Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Programista PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qbas-s
Witam,

pytanie trochę głupie:) jest skierowane do osób które pracują już w jakiś firmach. Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Firma poszukuje programisty php? I tu pytanie - jaki stój jest wymagany przy tego typu rozmowie? Koniecznie musi być garnitur?? Czy wystarczy jakaś sportowa koszula i jeansy??

Pozdrawiam
muk4
PHP -> Zagadnienia dotyczące programowania w PHP.
Ten temat raczej do Hydepark smile.gif

@DOWN
Ja uważam, że powinieneś się ubrać porządnie, czyli garnitur - jak zobaczą, że przyszedłeś dobrze ubrany, a nie np. w pogniecionej koszuli to oznacza, że umiesz zadbać o siebie i dostaniesz dodatkowe plusy.
qbas-s
ok, ale co myślisz?smile.gif
ZuyPan
Mnie w technikum zawsze uczyli, że rozmowa kwalifikacyjna, nie ważne jaka wymaga odpowiedniego ubioru i zachowania smile.gif Nie oszukujmy się, Twoja posada to nie kielnia tylko klawiatura i nie będziesz sobie przychodzić w ubranku Borata ;>
nuntium
Załóż flanelową koszulę.
vokiel
Ubierz się jak "typowy" taki stereotypowy programista, mocno wykręcony z wyglądu, aspołeczny etc. Wtedy przyszły pracodawca zobaczy, że skoro tak wyglądasz i tak się zachowujesz, to na pewno jesteś świetnym specjalistą.

A tak całkiem na poważnie, to liczy się pierwsze wrażenie. Niektórzy mówią, że pierwsze 7 sekund. Zatem skup się na dobrym wyglądzie, nienagannych manierach i zrób dobre wejście. Następnie, jeśli trafisz na myślących ludzi to wykaż się inteligencją, myśleniem, szybkim kojarzeniem, wiedzą.

Powodzenia!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.