Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uda się to napisać w ajaxie ?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
sYa_TPS
Witam smile.gif Na swoją stronę chciałbym napisać skrypt a dokładniej:

I teraz z prawej strony przeciągasz sobie np. wieszak i umieszczasz go gdzie chcesz na tablicy narzędziowej. Chodzi o to, by użytkownik mógł ustawić sobie wedle swoich upodobań ph34r.gif

Potem projekt ten musi zapisać się w taki sposób, by ja ( jako Admin ) będę mógł go odczytać.

Czy taki projekt uda się napisać w ajaxie ? I drugie pytanie: czy będzie trudne ( mam zerową wiedzę o tej technologii ale szybko się uczę ). aaevil.gif Ewentualnie ile mógłby kosztować taki projekt ?

z góry dziękuję smile.gif

e/ Władzę na forum proszę o przeniesienie do działu AJAX wstydnis.gif
devnul
nie da się
sYa_TPS
Cytat(devnul @ 5.07.2010, 14:13:17 ) *

Nie wiem czy to była ironia czy nie. Bo na innym forum kierowali mnie właśnie na ajax worriedsmiley.gif

e/ o moją naukę się nie martw ohmy.gif

Chodzi mi o to, czy da się takie cudo stworzyć w ajaxie smile.gif ?
devnul
widzę że czytanie ze zrozumieniem leży. AJAX to nie jest językiem programowania żeby można w nim było napisać cokolwiek. To co chcesz zrobić (przeciąganie elementów) to zwykły javascript. Dopiero przesłanie danych o konkretnych elementach możesz (ale nie musisz) zrealizować przez AJAX. W internecie jest mnóstwo informacji na ten temat. Jeśli nie potrafisz ich znaleźć to najwyraźniej się do programowania nie nadajesz bo tu niestety myśleć trzeba umieć i nikt tego za Ciebie nie zrobi.
sYa_TPS
Cytat(devnul @ 5.07.2010, 15:17:46 ) *
widzę że czytanie ze zrozumieniem leży. AJAX to nie jest językiem programowania żeby można w nim było napisać cokolwiek. To co chcesz zrobić (przeciąganie elementów) to zwykły javascript. Dopiero przesłanie danych o konkretnych elementach możesz (ale nie musisz) zrealizować przez AJAX. W internecie jest mnóstwo informacji na ten temat. Jeśli nie potrafisz ich znaleźć to najwyraźniej się do programowania nie nadajesz bo tu niestety myśleć trzeba umieć i nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Prawdę mówiąc to nie otworzyłem nawet tego linku który podałeś.

Ale dziękuję za wytłumaczenie i pozdrawiam smile.gif

e/ z myśleniem nigdy nie miałem problemów graduated.gif
devnul
Cytat
Prawdę mówiąc to nie otworzyłem nawet tego linku który podałeś.
(…)
z myśleniem nigdy nie miałem problemów

a z niemyśleniem?
sYa_TPS
Cytat(devnul @ 5.07.2010, 15:45:44 ) *
a z niemyśleniem?

Miałem i to ogromne. Ale jak chcesz nabić sobie posty to znajdź inny temat. smile.gif

Problem rozwiązany = można zamknąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.