Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Header nie działa właściwie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
syntheer
Witam serdecznie,

Szukałem przez długi czas w Google informacji co może być nie tak i pomyślałem, że zapytam na forum. Problem wygląda następująco:
Mam bardzo prosty plik test.php:
  1. <?php
  2. header("HTTP/1.1 400 Bad Request");
  3. ?>

Gdy wywołuję plik w IE8 to pokazuje mi się standardowe okienko z błędem, wraz z pomocą od MS. Gdy otworzę plik w nowym Firefoxie lub w najnowszym Chrome to zamiast komunikatu o błędzie pojawia się pusta strona, taka sama jak zwrócona przez:
  1. <?php echo(""); ?>

Dodam do tego wyciąg z Error-Log serwera:
Cytat
[Mon Jul 05 13:43:31 2010] [notice] mod_fcgid: call /home/.../folder/test.php with wrapper /usr/local/cpanel/cgi-sys/php

Proszę o pomoc co jest nie tak, co mogę zmienić, żeby to działało. No i oczywiście nie chcę robić własnej strony z błędem (ErrorDocument), chcę to zrobić tylko na headerze o ile się da.
erix
No to przecież zrobiłeś - popatrz sobie jakimś narzędziem developerskim albo wgetem, jaki kod Ci serwer zwraca.

Jak w IE wyłączysz pokaż przyjazne komunikaty o błędach http, to też będziesz miał pustą stronę. winksmiley.jpg
matrik
  1. <?
  2. if (isset($_SERVER['SERVER_PROTOCOL'])){
  3. $protocol = $_SERVER['SERVER_PROTOCOL'];
  4. }else{
  5. $protocol = 'HTTP/1.1';
  6. }
  7. header($protocol." 400 Bad Request");
  8. ?>

Może zadziała, nie sprawdzałem
syntheer
Niestety dalej nie działa. No chyba będę musiał zrobić to poprzez własny plik z błędem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.