Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Preg_Replace - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DaSki
Witam w bazie MySQL mam w rekord, w który zawiera
  1. ;<label><input type='radio' name='guzik_radio[]' class="textbox" style="bgcolor:black;" value='3' />option4</label>  |&|guzik_radio|&|radio|&|Jakis tekst przed tym

Z kolej w innej tabeli jest rekord który zawiera wartość zaznaczoną do tego przycisku podczas edycji - która wartość została zaznaczona a potem formularz został wysłany.

1. guzik_radio:3

I problem polega na tym gdy wybiera ten kod HTML z bazy i wstawiam go na stronę to chcę gdy ta wartość z drugiej tabeli zgadza się z tym co jest w value był dopisany kod selected='selected', ale nie udaje mi się. Jak na razie mam takie coś:
  1. //$co to jest ta wartość z drugiej tabeli - 3
  2. $wczym = preg_replace("/value=\"$co\"/e","value=$co selected=selected", $wczym);

Z góry dziękuje za pomoc.
tehaha
a dlaczego trzymasz w bazie kod całego inputa? powinieneś trzymać jakieś informacje na podstawie, których wygenerujesz inputa
DaSki
Mam plik INI gdzie są w nim właśnie takie podstawowe informacje o takim INPUT'cie, gdy dodaje ten panel na stronie to z tego INI jest generowany przycisk. I może właśnie zrobię tak że po kliknięciu w edycje tego panelu będzie generowany ten INPUT z pliku INI, a w DB będę trzymał tylko dane co zostało wybrane.

---
Ale mam takie pytanie, jak by wyglądało właśnie to "preg_replace" w moim przypadku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.